Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 04. 2013. 22:29 >> 23:50
1

PRIMERA

Fabregas srušio Levante, Real po notama Ozila

Barselona i Real su dugo lomili otpor Levantea, odnosno Betisa, ali su zahvaljujući majstorstvu Fabregasa i Ozila upisali po tri boda - Barselona - Levante 1:0, Real - Betis 3:1. Valensija je deklasirala Malagu sa 5:1.

Katalonci su tek pet minuta prije kraja došli do pobjede, Sančez je asistirao Fabregasu a ovaj 10. golom donio pobjedu. Bila je to kruna dominacije, tako karakteristične za „Blaugranu“. Prethodno je Davidu Vilji, golman Kejlor odbranio šut sa 11 metara. To je prvi promašeni penal nekog španskog igrača u dresu Barse još od 2003. godine, kada je to učinio Ćavi!

Barsa je propustila još nekoliko solidnih prilika u prvom poluvremenu, ali je u nastavku strpljivo stezala obruč oko gola gostiju, da bi bedem na kraju probio Fabregas. Aleksis Sančez odlično je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor, a ofanzivni vezista odlično se snašao i pogodio mrežu - 1:0.

Barsi je sada potrebno svega šesto bodova u šest kola kako bi i matematički obezbijedila titulu.

Real je u kombinovanom sastavu (Murinjo odmarao sedam standardnih prvotimaca) uspio da pobijedi Betis, a Mesut Ozil je prikazao još jednu maestralnu partiju. Njemački majstor je sa dva gola oduševio i vjerovatno zadao glavobolje Jirgenu Klopu u pripremi utakmice sa Realom u utorak.

Ipak, Betis je bio u najmanju ruku ravnopravan rival u prvih pola sata, a Benjat je pogodio i prečku. Istakao se i Kaljehon promašajem iz neposredne blizine gola Betisa, dok je okvir gola pogodio i Ronaldo. U samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 44. minutu, Mesut Ezil se odlično snašao i rutinski savladao Adrijana za 1:0.

Taj gol je izbacio iz ritma goste, pa je Karim Benzema  u 57. minutu duplirao prednost Madriđana. Opuštanje Reala,  Betis kaznio u 73. Minutu. Penal za goste iz Andaluzije u gol je pretvorio rezervista Horhe Molina. Gosti su se potom potpuno otvorili, ne bi li došli do jednog boda, ali ih je na kraju u tome spriječio Ozil.

Njemac je u posljednjim sekundama regularnog dijela meča postigao i drugi gol, a ukupno osmi u prvenstvu.

U duelu timova koji se uz, Sosijedad bore za Ligu šampiona, Valensija je nečekivano lako pobijedila Malagu sa 5:1. Sve je bilo gotovo u prvih pola sata. Redom su pogađali Pareho, Soldado (dva puta) i Kanales, za nedostižnih 4:0. Smanjio je Baptista u 45. minutu, da bi početkom nastavka Banjega kompletirao "petardu" i postavio konačan rezultat.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније