Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 04. 2013. 19:57 >> 19:57

PREMIJER LIGA

Suarez šokirao Čelzi, furiozni Totenhem

Luis Suarez je na "Enfildu" za pola sata prešao put od tragičara do junaka i donio bod "redsima", u trenucima kada je Čelzi već mislio da je pobjeda u "džepu" - 2:2.Totenhem je dugo gubio od Sitija, ali je uraganskom završnicom, stigao do velike pobjede u borbi za Ligu šampiona 3:1.

Prije prvog gola na „Enfildu“ je viđena po jedna šansa, a onda su krenuli golovi i uzbuđenja. Poslije kornera, neočekivano najviši u skoku bio je Oskar i matirao Reinu. Tri minuta kasnije, odličan šut Davida Luiza iz slobodnjaka, golman Liverpula je jedva odbranio.

Na startu drugog poluvremena Staridž je pogodio stativu,m što je bio uvod u izjednačenje domaćih. U 52. minutu Staridž je nadmudrio Čeha. Asisstirao mu  je Suarez,  koji je malo kasnije, igrao rukom u svom šesnaestercu, a siguran sa bijele tačke bio je Eden Azar.

Urugvajac je nastavio sa predstavom, pa je do 90. Minuta stigao da ugrize Ivanovića (sudija nije vidio), simulirao faul u šesnaestarcu, da bi se kulminacija svega desila u sudijskoj nadoknadi.

Fantastični Staridž je u 97. minutu uputio odličan centaršut, Luiz i Ivanović su zakasnili da intervenišu, a Suarez je neometan sa pet metara savladao Čeha, za neopisivo slavlje domaćih navijača. Suarez je tako pokvario povratak Rafe Beniteza na „Enfild“, gdje su domaće pristalice pokazale da nijesu zaboravile što je sve uradio za klub i ovacijama dočekale španskog stručnjaka.

Siti je 70 minuta imao prednost, ali je onda neshvatvljivo pao i doživio krah, pa ako Junajted sjutra pobijedi Aston Vilu, proslaviće titulu.

Mančester siti je savršeno otvorio meč. Već u petom minutu Karlos Tevez je kod korner zastavice izdržao duel sa čuvarem, izbacio Džejmsa Milnera, vezista je sjajno uz gol liniju prošao, uputio sjajan povratni pas u sredinu šesnaesterca gdje je Samir Nasri majstorski pogodio mrežu Uga Lorisa.

Uzvratio je na drugoj strani Voker, ali je Džo Hart bio siguran.Do odmora udarac je okušao i Tevez, ali je bio neprecizan.

Siti je održavao prednost do poslednjih 15 minuta, ali je onda za sedam minuta Totenhem okrenuo utakmciu u svoju korist.

Prvo je rezervista Skot Sinkler sjajno na petercu pored šume nogu pronašao Dempsija koji je izjednačio.

Samo četiri minuta kasnije Džermejn Defo donosi preokret domaćinu. Reprezentativac Engleske je sjajnom dijagonalom sa ivice šesnaesterca savladao Harta. Tačku na „i“, stavio je oporavljeni Bejl, nakon asistencije Hadlstona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније