Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 07. 2015. 22:52   >>  23:07

PREOKRET PANATINAIKOSA

Nula u Istanbulu, Monako blizu plej-ofa

U derbiju trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona Fenerbahče i Šahtjor su igrali bez golova u Istanbulu. Monako je blizu plej - ofa, pošto je savladao Jang Bojs u Švajcarskoj 3:1, Panatinaikos je nakon preokreta pobijedio Briž 2:1, dok su CSKA i Sparta iz Praga remizirali 2:2 u Moskvi.

Fener i Šahtjor su odigrali odličan meč na Bosforu, uprkos tome što nije bilo golova. Oba tima su od prvog do posljednjeg minuta igrali otvoreno, ali nije bilo prave završnice. Šahtjor je prijetio preko Aleksa Tešeire i Tajsona, a sa druge strane, šanse za Fener su propustili Nani, Fernando i Dijego, pa je ostalo 0:0. Treba reći da je za Fener debitovao Robin van Persi.

Monako je napravio džinovski korak ka plej-of rundi, pošto je pobijedio Jan Bojs na gostovanju 3:1. Svi golovi viđeni su u posljednjih 25 minuta. 

Gosti su poveli preko Kurzave u 64. minutu, Kariljo je udvostručio prednost osam minuta kasnije, da bi dva minuta nakon toga smanjio Nuzolo. Ipak, veliku prednost Monaku vratio je Pašalić i to je bio konačan rezultat. 

Briž je u Atini poveo golom Bolingoli-Mbomba u 10. minutu, potom je Berg promašio penal, ali to nije pokolebalo grčki tim. 

Šveđanin se iskupio u 37. minutu i na asistenciju Sotirisa Ninisa donio izjednačenje. Dramatično poluvrijeme zaključio je igrač domaćih Sančez, koji je u 44. minutu isključen zbog oštrog starta.  Ipak, u 65. minutu Panatinaikos je izborio još jedan penal, koji je u gol pretvorio Karelis za veliku pobjedu.

CSKA je protiv Sparte poveo golom Džagoeva u 11. minutu, a četiri minuta kasnije izjednačio je Fatai. Načo je u 29. minutu promašio penal. Tošić je početkom nastavka vratio prednost Moskovljanima, a Krejcl je postavio konačnih 2:2.

Plzenj je slavio u Tel Avivu protiv Makabija 2:1. Golove za Plzenj postigli Mahmutović i Petrzela, dok je Icaki postavio konačnih 1:2.

Videoton i BATE su odigrali neriješeno 1:1, dok Dinamo iz Zagreba nije uspio da savlada Molde na "Maksimiru" 1:1.

Enrikez je doveo "modre" u vođstvo, ali je Kamara na asistenciju Linesa postavio konačnih 1:1.

APOEL je srušio Mitjiland u Danskoj 2:1, a do finiša je imao dva gola prednosti.

Kiprani  su blic-krigom sredinom prvog poluvrmena stekli dva gola prednosti. Dvostruki strijelac bio je Argentinac Tomas de Visenti. 

Danci su u nastavku propustili nekoliko dobrih šansi, da bi tek minut prije kraja uspjeli da ublaže poraz golom Jakoba Poulsena. 

Skenderbeg je lako savladao Milsami u Orheiju. Junak gostiju bio je Hamdi Salihi, koji je postigao oba gola.  

Rezultati i strijelci:

CSKA Moskva – Sparta Prag 2:2 (Dzagojev 14, Tošić 53 – Fatai 15, Krejči 57)

Mitlijand – APOEL 1:2 (Poulsen 89 – De Visenti 30, 33)

Milsami – Skanderbeg 0:2 (Salihi 50, 73p)

Makabi TA – Viktorija 1:2 (Itzaki 79 – Mahmutović 17, Petržela 21)

Panatinaikos – Klub Briž 2:1 (Berg 37, Karelis 65p – Bolingoli-Mbombo 10)

Jang Bojs – Monako 1:3 (Nuzolo 74 – Kurzava 64, Kariljo 72, Pašalić 75)

Dinamo Zagreb - Molde 1:1 (Enrike 18 - Kamara 21)

Videoton – BATE Borisov 1:1 (Vinicijus 89 – Luijcks 56ag)

Fenerbahče – Šahtjor Donjeck 0:0

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније