Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

30. 07. 2015. 23:05 >> 22:59
9

ŠOK U TORINU

Vojvodina pregazila Sampdoriju!

Fudbaleri Vojvodine pobijedili su danas kao gosti u Torinu ekipu Sampdorije sa 4:0, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Strijelci su bili Mirko Ivanić u četvrtom, Aleksandar Stanisavljević u 49. i Ognjen Ožegović u 59. i 91. minutu. Revanš će se igrati u četvrtak u Novom Sadu.

Vojvodina je stekla prednost već na samom početku, kada je Ivanić poslije odličnog duplog pasa sa Stanisavljevićem ostao sam pred golom Emilijana Vivijana i lako ga savladao.

Dva minuta kasnije gol je mogao da da i Stanisavljević, ali je Vivijano odbranio njegov šut sa 30 metara.

Vojvodina je nastavila da preti narednih nekoliko minuta, a Sampdorija je prvu izglednu priliku imala u 23. minutu kada je Lukas Fernando šutirao malo pored gola sa 23 metra iz slobodnog udarca.

Novu odličnu šansu za Vojvodinu imao je Stanisavljević u 31. minutu, kada je pogodio prečku. Sampdorija je bila opasnija do poluvremena, ali nije uspjela da ozbiljnije ugrozi gol Srđana Žakule.

Već na samom početku drugog poluvremena, gosti su došli do drugog gola. Poslije lopte u prazan prostor, Ožegović je izašao sam ispred Vivijana, ali mu je italijanski golman odbranio šut. Ipak, lopta se odbila do Stanisavljevića, koji je poslao u prazan gol.

Sampdorija je imala odličnu priliku da smanji zaostatak u 56. minutu, ali je Žakula odlično odbranio šut Roberta Sorijana.

Minut nakon toga, Vojvodina je postigla i treći pogodak, nakon čega su uslokedili zvižduci navijača domaćeg tima, prije svih kapitenu Anđelu Palombu, koga je trener Valter Zenga izveo iz igre nakon tog gola.

Vojvodina je pet minuta prije kraja susreta imala veliku šansu za još jedan gol, kada je Stanisavljević prošao po lijevoj strani, ali i oklijevao prilikom dodavanja Ožegoviću, pa je Vasko Ređini omeo napadača srpskog kluba da bolje šutira.

Poslije šanse Ožegovića, Vojvodina je nastavila kontranapadima da ugrožava Sampdoriju, a u 90. minutu je veliku priliku imao i Aleksandar Paločević, čiji je šut sa 20 metara odbranio golman domaćih.

Već u narednom minutu uslijedio je solo prodor Ožegovića, koji je šutirao sa desetak metara u dalji ugao Vivijana i pogodio za velikih 4:0.

Navijači Sampdorije, kojih je na Olimpijskom stadionu u Torinu bilo oko četiri hiljade, istakli su transparent sa natpisom "Hvala čika Vujo" i zastavama kluba i SFRJ, u počast legendi italijanskog i srpskog kluba Vujadinu Boškovu, koji je umro prošle godine.

Utakmici je prisustvovalo i oko 200 navijača Vojvodine, koji su autobusima doputovali u Torino.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније