Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Anadolija ]

01. 08. 2015. 23:16 >> 23:06

REGIONALNA INICIJATIVA

Potpisali Deklaraciju o fudbalskom prijateljstvu

U sklopu 11. međunarodnog omladinskog turnira „Football Friends“ koji se od petka do sjutra održava u Foči, danas je održan okrugli sto, na kome su svi učesnici potpisali jedinstvenu Deklaraciju o univerzalnom poštovanju fudbalskog prijateljstva. Dokument su potpisali i predstavnici podgoričke "Budućnosti".

Kako ističe Zoran Avramović, direktor asocijacije „Football Friends“ iz Beograda, koja je i organizator turnira, ovo je prvi put u Evropi da se pokrene ovakva inicijativa.

„Ideja je da svi dječaci, profesionalci, svi oni koji jesu u fudbalu razumiju i shvate da je fudbal jedinstvena igra koja pripada svima. Kroz fudbal treba da i moraju da se rode prijateljstva, ne samo rivalitet. Dobar rivalitet je ono je ono što nas tjera naprijed, rivala možeš zagrliti i s njim ići dalje. Preko 120 dječaka, mladih fudbalera koji učestvuju na turniru, po prvi put danas su potpisali jednu ovakvu Deklaraciju koja sadrži samo četiri tačke. I upravo zbog toga što ne obavezuje, ova Deklaracija ima specifičnu težinu“, istakao je Avramović.

Potpisivanjem Deklaracije na velikom panou, predstavnici i igrači osam klubova iz čitavog regiona, založili su se za jedinstveno pravo na igru svakog pojedinca, bez bilo kakve vrste diskriminacije.

Zanimljivi su bili i komentari trenera klubova učesnika vezano za ovaj dokument, ali i turnir u Foči uopšte. Tako je trener juniora Željezničara, Admir Adžem, pomenuo da se u Foči svi mogu osjećati sigurno, jer su među pravim prijateljima. Trener juniora Olimpije, Vanja Starčević, napomenuo je da njegov klub učestvuje na brojnim turnirima, ali kada dođe ljeto, prvo što dječaci pitaju jeste – kada će „Football Friends“.

Vođa mladih fudbalera iz Rijeke, Dario Dabac, napomenuo je da ovaj turnir i dokument koji je danas potpisan, mogu biti prava uvertira i dobra osnova za osnivanje Regionalne lige u fudbalu, koja bi za sve bila od velikog značaja.

Okruglom stolu su, pored organizatora i predstavnika klubova, prisustvovali i ministarka za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, Jasmina Davidović, generalni sekretar FS RS, Rodoljub Petković, kao i proslavljeni funkcioner Željezničara , Zdenko Jelić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније