Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 04. 2013. 08:18   >>  09:46

POLUFINALE

LŠ: Bajernov ili Barsin totalni fudbal?

Liga šampiona, to magično takmičenje, koje svake godine ispiše fantastične priče, sa pregršt uzbuđenja i momenata za pamćenje, dostiže tačku ključanja. U narednih sedam dana odigraće se dva polufinala između, po mnogima, najbolja četiri evropska kluba ove sezone, po dva iz Španije (Barselona i Real) i Njemačke (Bajern i Dortmund).

Prvi će na teren četvorostruki prvaci Evrope - Bajern i Barselona, na "Alijanc areni'. Dva tima, čiji je zaštitni znak napadački fudbal, posjed lopte, težnja da se protivnik, ne samo pobijedi, već i nadigra u svim elementima fudbalske igre, garant su za fudbal bez granica.

Bajern se ove godine po ljepoti igre i efikasnosti približio Barseloni, što ovom duelu daje jos veću draž. Uopšte nije sigurno da će Barsa dominirati u posjedu, kao i uvijek, a to bi bilo nešto novo u evropskom fudbalu.

Momci Jupa Hajnkesa su imali sjajnu sezonu u Evropi, ne računajući poraz od Arsenala kod kuće, i imaju motiv do neba da isprave prošlogodišnji poraz u finalu od Čelzija. Sve ovo govori da Barsu čeka pakao. Odlazeći trener Bajerna Hajnkes naveo je da mu nasljednik na klupi Bavaraca i bivši šef stručnog štaba Barselone Pep Gvardiola nije otkrivao vrline i mane protivnika.

„Ja se zaista divim Gvardioli, ali mi ne trebaju savjeti drugih trenera. Znam da je moj tim bolji od svakog, a takođe znam dosta o španskom fudbalu i Barseloni. Bajern trenutno igra najmoderniji fudbal u istoriji kluba. Takođe, ne razmišljamo o prošloj sezoni, kada smo u ovoj rundi takmičenja izgubili od Čelsija. Imamo plan koji nećemo mijenjati, bez obzira da li će Lionel Mesi igrati ili ne", rekao je Hajnkes.

Kapiten Bavarca Filip Lam je istakao da njegov tim ne razmišlja o nastupu Lionela Mesija, jer su skoncetrisani na svoju igru.

„Mesi je najbolji igrač na svijetu, i sa njim Barselona igra bolje. Kada on igra, nivo igre je sasvim drugačiji, ali Barselonu ne čini samo on. Moramo da pokažemo šta možemo. Želimo pobjedu, i mislim da imamo igrače za tako nešto. Razvili smo se i ojacali. Svi u timu su sposobni da pruze odlicnu igru", rekao je Lam.

Hajkens neće moći da računa na suspendovanog Marija Mandžukića, a za njegovu poziciju u špicu konkurišu Mario Gomes i Klaudio Pizaro.

Barselona je svjesna težine zadatka, a prvi put poslije nekoliko godina ne ulazi u polufinale kao apsolutni favorit, što u neku ruku može da bude olakšavajuća okolnost za tim Tita Vilanove.

Pomoćni trener Katalonaca Đordi Roura ističe da će njegov tim igrati svoju igru, a da će nijanse uticati na konačan ishod meča.

„Biće ovo uzbudljiva utakmica između dva izjednačena tima, a mi želimo da odigramo kao protiv Milana u revanšu. Očekujem brz i intezivan mec, u kojem ce sitnice odlučivati. Pokušaćemo da nametnemo naš stil i pas igru, ali znamo da nas čeka težak posao, jer je Bajern prikazao spektakularan fudbal u posljednjih par nedjelja", rekao je Roura.

Barsa ima mnogo problema u defanzivi, jer neće nastupiti Pujol i Maskerano. Roura je kazao da još uvijek nije odlučio ko će činiti tandem sa Pikeom.

„Bartra je veoma dobra opcija, ali nijesmo još definitivno odlučili. Veoma je bitno za mladog igrača kao što je on, da bude što opušteniji na terenu. Ćavi se vraća u formu, što je veoma važno, on je uvijek bio stub na sredini terena", istakao je pomoćnik Tita Vilanove.

Mesi je bez problema odradio posljednji trening, pa se očekuje da počne meč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније