Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

04. 02. 2013. 22:37 >> 22:39
1

ŠOKANTNO

Badiola: Sosijedadov tim je bio dopingovan

Injaki Badiola, bivši predsjednik Real Sosijedada, koji na toj poziciji nije proveo ni godinu dana tokom 2008., otkrio je španskim medijima da je čitav tim kluba iz San Sebastijana bio dopingovan u sezoni 2002/2003. godine.

Tim sa "Anoete" se tada, predvođen sjajnim Darkom Kovačevićem i Nihatom Kavečijem,  borio za titulu u Primeri.

Badiola je za španski "As" otkrio da je ekipa preko klupskih doktora dolazila do nedozvoljenih sredstava. Ljekari su bili Eduardo Eskobar i Anton Goroćategi, a kako je rekao bivši prvi čovjek kluba, o ovome je govorio još prije pet godina.
“Postoji mejl, tražili su novac za nedozvoljenje supstance”,  rekao je Badiola i dodao, “kada je predsjednik kluba bio Hose Luis Artiarazan doping je cvjetao”,

Iako su 2008. godine doktori odbacili optužbe za doping, sve se saznalo kada su otkrivena dukumenta Eufemijana Fuentesa, koji je umiješan i u dopingovanje Lensa Armstronga. Pored biciklizma, on je bio jedan od glavnih ljudi zaduženih za  doping i u svijetu fudbala.


Badiola kaže da nije bilo dopinga dok je on bio na čelu kluba, kao i da nema namjeru da optuži fudbalere, nego doktore i bivše čelnike kluba.

“ Naša istraga je usmjerena protiv ljekara. Ne želimo da optužimo igrače, znamo da su bili pod velikim pritiskom. Mislim da u fudbalu nema toliko dopinga kao u biciklizmu. Ipak, pored konkurencije i novca, iskušenja su ogromna”.

Najbolju generaciju Sosijedada u novijoj istoriji kluba, pored Kovačevića i Kavečija predvodili su još Ćabi Alonso, Valerij Karpin, Hoseba Ljorente, Mikel Aranburu, Hoze Barkero...

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније