Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 08. 2015. 21:57   >>  21:47 1

POBIJEDILI HRVATSKU

EP: Kadeti u drugu fazu prenose tri boda

Kadetska reprezentacija plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina u LitvanijI izborila je sa dvije pobjede i porazom, pa u drugu rundu idu sa drigog jesta u grupi i prenose tri od moguća četiri boda. Izabranici Dušana Dubljevića u trećem kolu grupe D savladali su selekciju Hrvatske 60:59 (13:15, 14:15, 20:21, 13:8).

"Crveni" su u prva dva kola savladali Letoniju (64:47) i nakon dramatične završnice doživjeli poraz od Francuske (64:62).

Nakon nesrećnog poraza od Francuske u drugom kolu, sreća je bila saveznik naše reprezentacije u duelu protiv Hrvatske, pa je ostvaren važan trijumf nakon dramatične završnice u kojoj je protivnik imao priliku da dođe do pobjede.

Hrvatska je nakon prvih deset minuta vodila 15:13, a nakon izjednačenja (15:15), napravila seriju od sedam vezanih poena za vođstvo 22:15. Crna Gora je, tada, zaigrala bolje i predvođena Pavlom Titićem uzvratila serijom 12:2 za preokret 27:24, ali nije uspjela da sačuva prednost do kraja druge dionice, pa je Hrvatska nakon prvog poluvremena vodila 30:27.

U posljednjih deset minuta, Hrvatska je ušla sa četiri poena prednosti (51:47), a predvođena sjajnim Darkom Bajom došla do šest poena prednosti (57:51) u 36. minutu.

Naša reprezentacija se nije predavala pa je velikom željom uspjela da se vrati u meč i nakon trojke Andrije Slavkovića smanji zaostatak na samo poen (57:56), minut i 37 sekundi prije kraja.

Nakon što je Nikola Vujović promašio dva bacanja, a Slavković šut za tri poena, Vujović se ispravio i nakon što je osvojio loptu pogodio za vođstvo (58:57), 41 sekundu prije kraja.

"Crveni" su se ponovo odbranili, a poenima Jakova Miloševića stekli tri poena prednosti (60:57), četiri sekunde prije kraja. Iako se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, Hrvatska je preko Marina Mihalića koji je pogodio dvojku smanjila na 60:59, ali pomenuti igrač nije uspio da pogodi i dodatno bacanje.

Nakon promašaja Mihalića sa linije bacanja, Gabriel Garić je imao šut za pobjedu, ali nije pogodio, pa je Crna Gora došla do druge pobjede na šampionatu.

Andrija Slavković je ponovo bio najefikasniji u našoj selekciji sa 20 poena, dok je Marko Simonović pored devet poena, imao i sedam skokova, a Pavle Titić je pored svog imena upisao devet poena.

U poraženoj selekciji najbolji je bio Darko Bajo sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i 10 skokova.

Crna Gora u drugoj fazi će igrati sa tri prvoplasirana tima iz grupe C – Finskom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom. Nedjelja je na šampionatu slobodan dan, a mečevi prvog kola druge faze na programu su u ponedjeljak.

(Izvor: kscg.me)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније