Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 08. 2015. 21:31   >>  21:30

DRUGU GODINU ZAREDOM

Nezvanično EP: Pioniri CG osvojili trofej

Drugu godinu zaredom, pionirska reprezentacija Crne Gore osvojila je trofej na turniru "Slovenia Ball" u Slovenj Gradecu u Sloveniji, koji se smatra nezvaničnim prvenstvom Evrope u uzrastu igrača do 14 godina.

Izabranici Zorana Glomazića u finalu su nakon produžetka savladali selekciju Slovenije 79:74 (20:15, 16:21, 14:9, 15:20, 14:9).

Crna Gora u Slovenj Gradecu ostvarila je maksimalan učinak u pet mečeva. U grupnoj fazi ostvarene su pobjede protiv Slovenije, Mađarske i Španije, u polufinalu protiv Hrvatske i u meču za trofej nakon produžetka protiv prvog tima domaćina Slovenije, pa je drugu godinu zaredom osvojen trofej na prestižnom turniru.

Naš reprezentativac Jovan Kljajić proglašen je za najboljeg igrača i strijelca turnira u Slovenj Gradecu. Sjajnim izdanjima on je to i zaslužio.

Tako je krunisan fantastičan nastup naših pionira na turniru u Sloveniji.

Finalna utakmica je bila izjednačena od prvog do posljednjeg minuta, što je bilo i očekivano s obzirom da su se u meču za trofej sastali timovi koji su na turniru prikazali najviše.

Nakon prvog poluvremena bilo je 36:36, nakon čega je naša reprezentacija sredinom treće četvrtine povela 50:42. U posljednjih deset minuta, Crna Gora ušla je sa pet poena viška – 50:45.

Od početka posljednjeg perioda igralo se koš za koš, a "crveni" su imali posljednji napad u regularnom toku i priliku da dođu do pobjede, ali ga nijesu iskoristili, pa se moralo u produžetak.

U dodatnih pet minuta, timovi su bili izjednačeni u prva tri i po minuta, a onda su Viktor Vujisić i Jovan Kljajić preuzeli stvari u svoje ruke i riješili pitanje pobjednika.

Jovan Kljajić je bio najefikasniji u našoj selekciji sa 20 poena, dok je Viktor Vujisić meč završio sa 15. Dvocifren učinak imao je i Stefan Vlahović koji je upisao 10 poena, uz šest skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније