Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 09. 2015. 17:11 >> 17:31
2

SJAJNI ČESI

Poraz Bosne, Island namučio Njemačku

Odigrana su četiri meča na Eurobasketu. Poljska je savladala Bosnu i Hercegovina sa 68:64, Njemačka se mučila, ali je pobijedila Island 71:65, Češka je deklasirala Estoniju 80:57, dok je Holandija srušila Gruziju 73:72.

Poljaci su vodili većim dijelom meča. Bosna je u finišu prišla na 66:64, ali je Poljska u penal završnici sačuvala pobjedu.

Vaščinski je ubacio 15, Pinitka 13 a Sloter je dodao 10 poena. S druge strane, od izabranika Duška Ivanovića, istakao se Stipanović sa 20 poena.

Njemci su odigrali meč sa puno oscilacija, ali su i pored toga stigli do pobjede.

Island je konstantno prijetio, posljednji put kod rezultata 69:63, ali nije imao snage za preokret.

Novicki i Šreder su ubacili po 15 poena, dok je kod "ribara" najbolji bio Stefanson sa 23 poena.

Česi su već u prvoj četvrtini stavili do znanja Estoncima da nemaju šta da traže, pošto su taj period dobili sa 18:9.

U drugom periodu su došli do dvocifrene prednosti koju nijesu ispuštali do kraja. Najbolji u trijumfu Češke bili su Jan Veseli i Blejk Šilb.

Veseli je ubacio 16 poena, osam skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, dok je Šilb dodao 14 poena i četiri skoka. Kod Estonije je najbolji bio Sim-Sander Vene sa 18 poena, 13 skokova i dvije asistencije. 

Gruzija je imala 12 poena prednosti  60:48, ali se Holandija serijom 9:0 vratila u igru.

Holandija je potom povela sa 72:68, a Gruzija je trojkom Klofa prišla za poen zaostatka. Smeulders je nakon toga poentirao, dok Pulen i Markoišvili nijesu bili precizni, pa su "lale" došle do velike pobjede.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније