Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 04. 2013. 23:18   >>  23:25

ABA LIGA

Partizan šesti put najbolji na Jadranu

Nakon mnogo oscilacija tokom sezone, Partizan je u pravom trenutku dostigao vrhunac forme i na fajnl-foru pružio najviše, pobijedio domaćina Igokeu u polfinalu, a večeras i "vječitog" rivala Crvenu Zvezdu 71:63 i stigao do titule u Jadranskoj ligi. Inače, ovo je najmlađi tim koji je osvojio ovo takmičenje.

Partizan je mnogo bolje otvorio finale i posle dva minuta imao je 7:0. Zvezda je potom preko Rakočevića i Nelsona smanjila na "-3". Nelson, prolazom i košem sekund prije kraja učinio je da Zvezda ipak ode sa prednošću na kraju prve dionice - 18:14.

Gagić i Gordić su početkom druge četvrtine bili tvorci mini-serije kojom su „crno-bijeli“ čak i poveli protiv Zvezda (21:19), ali je trojka Subotića vratila rivalu prednost.

Katić u 19. minutu povećao na 27:22 nakon čega je pala i prva trojka Partizana, koju je pogodio Leo Vesterman.

Ipak, Zvezda je preko trojke Lazića i poena Savovića stigla do velikih "+7" – 32:25.

Drugo poluvrijeme otvoreno je trojkom Bertansa za 32:28. Serija od 8-2 koju je zaključio Vesterman sa penala, vratila je pulene Duška Vujoševića u igru. Međutim, to je bio samo uvod u još veću seriju od 12:2 koja je trajala četiri minuta.

Katić i Simonović smanjili su prednost Partizana koji je preko Bogdanovića završio četvrtinu s prednošću od 50:45. Crno-bijeli su na startu posljednje došli do "+8" kada je Duško Vujošević zaradio tehničku grešku.

Zvezda je to iskoristila, smanjila na 54:50, ali je onda Bertans fantastičnim šutem preko dva protivnička igrača pogodio trojku i odbio nalet. Igor Rakočević trojkom je smanjio na 59:55 na pet minuta do kraja.

U 35. minutu Dejan Radonjić i  Duško Vujošević zbog prigovora zaradili tehničke greške zbog kojih su morali da odu do tunela!

U finišu meča Zvezda jednostavno nije umjela da probije odbranu Partizana i anulira zaostatak i titula je otišla u ruke „vječitog“rivala 71:63.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније