Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 10. 2015. 22:53   >>  23:09 1

SNAŽAN OTPOR SUTJESKE

Cedevita slavila u Nikšiću

Teže nego što to rezultat govori Cedevita je savladala Sutjesku u Nikšiću 83:68. Nikšićani su 30 minuta igrali potpuno ravnopravno sa vicešampionom, ali je u posljednjih 10 minuta do izražaja došlo iskustvo gostiju, koji su tu dionicu dobili sa ubjedljivih 29:14.

Cedevita je bolje krenula i brzo stekla plus šest 9:3, međutim, Vranješ i Pavlićević su sa dvije trojke vratili stvari u egal (9:9).

Ipak, Cedevita je bolje odigrala završnicu prve četvrtine, pa je nakon uvodnih 10 minuta imala pet poena prednosti 23:18.

Zagrepčani su na staru druge četvrtine serijom 6:0 došli do dvocifrene prednosti 29:18.

Ipak, razigrai su se Žižić i Vranješ, paj e Sutjeska polako počela da topi prednost. Nikšićani su prišli na 31:29, a Pulen je sa zvukom sirene pogodio trojku i gosti su sa plus 5 otišli na veliki odmor 36:31.

Nikšićani su sjajno odigrali treću dionicu, nosio ih je fenomenalni Vranješ, koji je svojom petom trojkom na utakmici donio Sutjesci prednost od 3 poena (54:51).

Ipak, istom mjerom uzvratio je Pulen, pa je po isteku 30. minuta bilo neriješeno - 54:54!

Cedevita je brzo stekla pet poena prednosti u četrvrtoj dionici (59:54), Sutjeska je u par navrata prišla na 3 poena minusa, ali nije imala snage za nešto više.

Cedevita se ubrzo došla do plus 10 (71:61) i tu je meč praktično riješen. Do kraja meča prednost hrvatskog tima je rasla, do konačnih 83:68.

Najefikasniji u zagrebačkom timu, koji je upisao drugi trijumf, bio je Miro Bilan sa 20, dok je Pulen ostigao 18 poena.

U nikšićkom timu najbolji su bili Nemanja Vranješ sa 20 i Nikola Pavlićević sa 14 poena.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније