Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 10. 2015. 11:23 >> 11:11
1

ZNAČAJNA POBJEDA

Jovović: Pokazali smo karakter

Trener Budućnosti Igor Jovović rekao je nakon meča s Mega Leksom da je trijumf potuno zaslužen i značajan za cijelu ekipu.

Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su sinoć u Podgorici ekipu Mega Leksa 71:56 (28:12, 19:19, 8:14 i 16:11), u utakmici trećeg kola ABA lige.

"Veoma značajna pobjeda za nas, mislim i potpuno zaslužena. U najavi samog meča smo rekli da ekipa Mega Leksa igra odlično. Savladala je ubjedljivo Partizan, odigrala je veoma dobro u Pioniru sa Zvezdom, bila i na pragu iznenađenja", rekao je Jovović.

Strateg "plavih" ističe da su njegovi momci bili vrlo konkretni u defanzivi.

"Značajno je da smo mi večeras bili u defanzivi vrlo konkretni, i jako kvalitetni. Evidentno je da smo prvo poluvrijeme odigrali u visokom ritmu, sa dobrom saradnjom, sa dosta lakih poena, protok lopte je bio dobar. U nastavku smo izgubili ritam igre nijesmo mogli da postižemo poene kao što smo to radili u prvom dijelu, naročito je loše bilo u trećoj četvrtini, ali smo držali odbranu, pokazali karakter i izdržali utakmicu do kraja", zaključio je Jovović.

Bivši centar Budućnosti, a sadašnji trener Mege Dejan Milojević čestitao je pobjedu domaćinu i dodao da je zasluženo slavio u "Morači". 

"Prije svega čestitam Budućnost na pobjedi, zasluženo je pobijedila. Mislim da je početak utakmice odredio kako će sve ići. Premekano smo ušli u ovaj meč, sa previše grešaka, previše izgubljenih lopti", kazao je Milojević.

On otkriva da je njegovo motivisanje igrača u momentu ranog vođstva Budućnosti zamalo uspjela, ističući da nijesu imali snage do kraja da prelome rezultat. 

"Pričao sam igračima da rano vođstvo može da se obije rivalu o glavu i da možemo da ih stignemo. Uspjeli smo da siđemo na 4 razlike u posljednjoj četvrtini, ali jednostavno, nijesmo imali dovoljno snage da prelomimo. Oni su pogodili dva bitna šuta, mi smo promašili i onda je Budućnost znalački privela utakmicu kraju. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan zalaganjem, dali smo sve od sebe, međutim Budućnost je bolja i to je pokazala", zaključio je Milojević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније