Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 10. 2015. 22:05   >>  21:58 1

"CRVENI" 72. NA SVIJETU

FIBA: Crna Gora napredovala dvije pozicije

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore nalazi se na 72. mjestu liste najboljih selekcija svijeta, objavila je Svjetska košarkaška federacija (FIBA).

Na najnovijoj rang listi, crnogorski košarkaši su napredovali za dvije pozicije.

"Crveni" dijele 72. mjesto sa selekcijama Indonezije i Sirije, koje su pokvarile plasmane, ali su iza brojnih afričkih i azijskih selekcija koje imaju mnogo manji kvalitet.

Što se tiče rang liste evropskih reprezentacija, Crna Gora je na 25. poziciji.

Na 1. mjesu FIBA liste i dalje je neprikosnovena elekcija SAD-a, Španija je zadržala 2. poziciju, dok je Litvanija preskočila Argentinu i sada je treća reprezentacija svijeta.

Francuzi su peti, a Srbija je osvajanjem 4, mjesta na Eurobasketu zaradila jedno mjesto i sada je šesta na planeti.

Najboljih deset selekcija kompletiraju Rusija, Turska, Brazil i Grčka.

Od selekcija iz regiona, Hrvatska je  iza Australije na 12. mjestu, odmah ispred Slovenije, Makedonija je 34. ispred Italije, a selekcija BiH je na 54. poziciji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније