Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

kscg.me

25. 11. 2015. 08:37 >> 08:25
6

KVALIFIKACIJA ZA EP

TVCG2: Košarkašice dočekuju Albaniju

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija večeras dočekuje Albaniju u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine. Nakon ubjedljive pobjede protiv Velike Britanije (78:64) na startu kvalifikacija, izabranice Momira Milatovića, u ulozi apsolutnog favorita dočekuju duel protiv autsajdera u grupi, ali sa željom da ponovo pruže maksimum i uz veću minutažu mlađih igračica, dođu do drugog trijumfa na putu ka četvrtom uzastopnom učešću na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

U kvalifikacionoj grupi u kojoj je protivnik još Italija, za plasman na Eurobasket, ključni će biti mečevi u februaru, kada Crna Gora gostuje Italiji i Velikoj Britaniji, ističu u taboru našeg nacionalnog tima. 

Albanija nije protivnik koji zavrjeđuje neku veliku pažnju i Crna Gora je apsolutni favorit, kazao je selektor Momir Milatović na brifingu sa medijima koji je organizovan po završetku treninga nacionalnog tima.

Milatović je kazao da očekuje laku utakmicu i da će to biti prilika da pruži šansu mlađim igračicama.

"Očekujem da budu maksimalne i da iskoriste utakmicu, da se dokažu kako bi u sljedećim akcijama mogli od njih očekivati još veću pomoć. U posljednjoj utakmici Božica Mujović je iskočila, nadam se da će protiv Albanije biti neka druga igračica. Šansu će dobiti i Marina Vučetić i Kristina Raković. Šansa za mlađe igračice, jer protivnik nije tog kvaliteta i vjerujem da će je iskoristiti ", rekao je Milatović.

Milatović je, komentarišući februarski ciklus kvalifikacija i gostovanja Italiji i Velikoj Britaniji, kazao da su to dvije velike utakmice u kojima bi i jedna pobjeda, značila i veliki korak ka osvajanju prve pozicije u grupi.

Prema riječima Jelene Dubljević, duel sa Albanijom prilika je da šansu dobiju igračice koje nijesu igrale protiv Velike Britanije.

"Prilika da dobiju neke minute i pokažu da se i na njih može računati. Nadam se da će nas nekoliko starijih dobiti zasluženi odmor. Najbitniji dio posla smo odradili, utakmica protiv Velike Britanije bila je veoma važna. Nadam se da ćemo novom pobjedom uspješno završiti prvi ciklus i spremno dočekati februar", kazala je Dubljević.

Krilni centar turskog Galatasaraja je, komentarišući igru u premijernom meču u kvalifikacijama, kazala da može mnogo bolje.

"Sistem kvalifikacija je isti za sve, poenta je spremiti ekipu i napraviti neki sistem u koji će se najlakše uklopiti svi. Da izvučemo najbolje iz svakog igrača i da u februaru ostvarimo pobjedu. Ta pobjeda, ali i svaki poen u međusobnom skoru, je bitan za konačan plasman", kazala je Dubljević.

Igračica koja je postigla ključne trojke u meču protiv Velike Britanije, Snežana Aleksić, kaže da ''crvene'' ne smiju potcijeniti nijednog protivnika.

"Svi smatraju da je Albanija loša ekipa. Mi se nećemo opterećivati time, želimo da igramo našu igru, da iz dobre odrbrane kontrama dođemo do pobjede. Želimo da pobjedom završimo ovogodišnji dio kvalifikacija. Pozvala bih publiku da dođe, podrži nas i da zajedno slavimo", kazala je Aleksić.

Crna Gora je na startu kvalifikacija savladala Veliku Britaniju 78:64, dok je Albanija poražena od Italije 121:38.

Duel u dvorani ''Morača'' počeće u 20 sati i 30 minuta, a ulaz je besplatan. Prenos možete pratiti na TVCG 2.

U drugom meču drugog kola grupe C, Velika Britanija od 19 sati po lokalnom (sat kasnije po našem vremenu) dočekuje Italiju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније