Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

28. 11. 2015. 16:21   >>  16:17 2

PROMOCIJA PAVIĆEVIĆA

"Zadovoljan što sam ponovo u svom klubu"

Novi trener košarkaša Budućnost Volija, Luka Pavićević, kazao je da je sa punom motivacijom prihvatio poziv rukovodstva kluba i da mu je želja da nastavi sa dobrim rezultatima.

Pavićević je juče imenovan za trenera crnogorskog prvaka, a na toj funkciji zamijenio je Igora Jovovića koji je dan ranije podnio ostavku.

Saopšteno je da je sa podgoričkim klubom potpisao ugovor do kraja sezone. Biće to nakon 30 godina njegov povratak u podgorički klub, u kojem je i počeo igračku karijeru.

Pavićević je, na zvaničnoj promociji, kazao je da mu je još veća obaveza što je Budućnost stub razvoja crnogorske košarke.

"Sa punom motivacijom prihvatio sam se posla. Nadam se da ću uspjeti ds odgovorim zahtjevima. Najvažnije je da se prevaziđe taj prekid izazvan ostavkom Jovovića. Želja mi je da se što prije adaptiram na klub, uhodamo sa timom kako se ne bi prekinula nit koja se uspješno razvijala”, kazao je Pavićević na konferenciji za novinare.

On je istakao da problem predstavljaju povrede igrača, navodeći da će ekipa morati kompenzuje hendikep i to prevazićemo odnosom i požrtvovanje, a iz toga i rezultatom.

Pavićević je kazao da mu je drago što je ponovo u svom klubu, navodeći da je motivisan da u svom gradu i među svojim ljudima ostvari veliki rezultat.

On je, odgovarajući da li nakon posljednjeg neuspjeha sa reprezentacijom očekuje podršku javnosti, kazao da dolazi da radi kao trener u klubu i da ne očekuje podršku svih.

"Imam obavezu da zbog ljudi koji su mi ukazali povjerenje dam svoj maksimum da ostvarim dobre rezultate i iz kojoj ću nadam se pridobiti podršku i ostalih", rekao je Pavićević.

On je istakao da očekuje težak posao, navodeći da je to veliki izazov za mene.

"Moraću se prilagoditi sistemu jer sada nemamo vremena da nešto mijenjamo. Očekujem težak posao, a u hodu ćemo se prilagođavati i mijenjati ono na šta bude trebalo", kazao je Pavićević.

On je, komentarišući sjutrašnji duel sa Sutjeskom, kazao da je to za podgorički tim opasna utakmica.

"Sutjeska je neugodan i ozbiljno treniran tim. Opasna je i zbog prekida u sezoni Budućnosti. Vjerujem da će igrački kadar imati zrelosti da to prevaziđe i nastavi pobjednički niz. Na velikom sam ispitu, ali optimista sam", kazao je Pavićević.

Predsjednik Dragan Bokan, kazao je da je ostavka Jovovića uzdrmala klub, ali da je uvjeren da će sportski dio Budućnosti to moći da prevaziđe.

"Dan prije meča sa Arisom trener Jovović mi je saopštio da iz porodničkoh razloga napušta klub. Pokušavao sam da ga ubijedim da promijeni odluku, ali nijesam uspio. Ljudski i prijateljski smo se razišli. Napravio je dobar rezultat. Srećan sam što sam uticao na odluku da preuzme Budućnost trener nakon odlaska Dejana Radonjića", rekao je Bokan.

On se zahvalio Jovoviću na profesionalnom radu i naglasio da će za njega vrata podgoričkog kluba uvijek biti otvorena.

Bokan smatra da je Budućnost u Pavićeviću našla dobro rješenje, navodeći da ambicije i planovi kluba ostaju isti kao i uoči starta sezone.

Pavićević je još nastupao za Jutu, splitsku Jugoplastiku, sa kojom je tri puta bio prvak Evrope, Cibonu, izraelski Hapoel, Radnički, Proleter, Crvenu zvezdu, FMP Železnik, Beobanku, Šopron, Anvil, Bezanson i Rabotnički.

Trenersku karijeru počeo je 2003. u OKK Beogradu, a poslije sezone u tom klubu, imenovan je za šefa stručnog štaba Atlasa, koga je predvodio u sezoni 2004/05.

Sa ekipom Hemofarma u sezoni 2005/06, izborio je plasman u finale Kupa Srbije i Crne Gore, kao i polufinale ULEB kupa. Narednu sezonu proveo je na klupi Panioniosa, sa kojim je stigao do polufinala plej-ofa prvenstva Grčke.

Predvodio je i berlinsku Albu i francuski Roan. Sa univerzitetskom selekcijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Univerzijadi.

Predvodio je i selekciju Irana, a crnogorsku reprezentaciju odveo je na Evropsko prvenstvo. Poslije neuspješnih kvalifikacija u narednom ciklusu napustio je njeno kormilo.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније