Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 05. 2013. 10:14 >> 10:14

PLEJ – OF NBA

Bulsi iznenadili šampiona

Košarkaši Čikago Bulsa pobijedili su šampiona, ekipu Majamija na Floridi 93:86, u prvoj utakmici polufinalne serije istočne konferencije NBA plej-ofa. Prvi meč odigran je i u polufinalu Zapada, u kojem je San Antonio savladao Golden Stejt, nakon dva produžetka 129:127.

Pošto je eliminisao Bruklin Netse u sedam utakmica, Čikago nastavlja da igraju fantastično bez Derika Rouza, a sada su bili oslabljeni i neigranjem Luola Denga. Bikovi su pobijedili Majami u gostima, a Nejt Robinson je bio odličan, sa 27 poena (8-16 iz igre) i 9 asistencija.

Zapaženi su bili Džimi Batler sa 21 poenom i 14 skokova, Žoakim Noa sa 13 poena i 12 skokova, a Gibson je upisao 12 poena.

Tako je tim, koji je u regularnoj sezoni prekinuo seriju Majamija od 27 pobjeda, sada prekinuo još jednu seriju Hita, ovaj put od 12 trijumfa.

,,Igrao sam u odličnim ekipama, ali ovo je nešto drugo, ova grupa momaka nosi nešto posebno u sebi'', rekao je Nejt Robinson, koji je i u završnici meča postigao ključne poene.

Lebron Džejms je prije meča dobio MVP trofej, a bio je najbolji u porazu Majamija sa 24 poena (8-17 iz igre), 8 skokova i 7 asistencija.

,,Nijesam zapanjen porazom. To je plej-of, u tome je njegova svrha. Igramo protiv veoma dobre ekipe'',kaže Džejms. Osim njega, jedini ’dvocifren’ kod Hita bio je Dvejn Vejd sa 14 poena i 4 asistencije.

Dva produžetka u Teksasu

Heroj pobjede San Antonija nad Golden Stejtom bio je Manu Đinobili, koji je ubacio ključnu trojku 1,2 sekunde prije kraja drugog produžetka.

Voriorsima nije pomogla ni fantastična partija Stivena Karija od 44 poena (18-35 iz igre) i 11 asistencija. Uz njega, kod gostiju su se istakli Herison Barns sa 19 poena i 12 skokova, 19 poena ubacio je i Tompson, Džek 15, a Endru Bogut imao je 10 poena i 15 skokova.

San Antonio je predvodio Toni Parker sa 28 poena i po 8 skokova i asistencija, Deni Grin ubacio je 22 poena, Tim Dankan 19 poena (i 11 skokova, a Lenard je upisao 18 poena.

Dvocifren je bio i Manu Đinobili, ali je imao očajno šutersko veče – 15 poena (5-20 iz igre), ali uz 7 skokova i 11 asistencija. Iako je Argentinac promašio 15 od 19 šuteva do pobjedničkog, pamtiće se jedino trojka za trijumf koju je pogodio preko Bazmora.

,,To mi je bila tek druga trojka koju sam pogodio na cijeloj utakmici. Mora se priznati, u pravo vrijeme'', rekao je Đinobili.

Voriorsi su imali nešto više od sekunde za poslednji napad, ali Džek je promašio sa vrha reketa.

Sparsi su u regularnom dijelu napravili nevjerovatan preokret, pošto su gubili sa 16 poena razlike na četiri minuta do kraja.

„Ne mogu da objasnim kako smo ih stigli, moram ponovo da pogledam. Oni su počeli da promašuju, Kari je bio nevjerovatan u trećoj četvrtini'',rekao je Đinobili.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније