Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

15. 01. 2016. 16:44 >> 16:29

PAVIĆEVIĆ OČEKUJE

Protiv Olimpije maksimalna koncentracija

Budućnost Voli ukoliko želi da savlada Olimpiju i nastavi seriju pobjeda mora pružiti maksimum i biti koncentrisana i raditi svih 40 minuta, kazao je trener podgoričkih košarkaša Luka Pavićević.

Budućnost Voli i Olimpija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 20. kola ABA lige.

Pavićević je kazao da Budućnost Voli ima obavezu da brani prvo mjesto i da je za podgorički tim sedam kola prije kraja šampionata svaka utakmica kvalifikaciona. 

On smatra da bi njegov tim ukoliko želi da zadrži čelnu poziciju mora pobijediti na pet od sedam utakmica.

"Trenutna situacija nas obavezuje, da iako su Crvena zvezda i Cedevita kvalitetnije od nas, da idemo na prvo mjesto. Svaka druga pozicija ne bi za nas bila dobra, iako je to mnogo više od zacrtanog cilja uoči starta šampionata. Olimpija se našla u ozbiljnoj situaciji i bori se za opstanak, iako smo vjerovatno imali iste ciljeve, biti u vrhu tabele", rekao je Pavićević na konferenciji za novinare. 

On je kazao da Olimpija plaća danak igranja u Eurokupu, navodeći da su igrači tog tima u gotovo svakom meču imali dobar pristup. 

"Mi ne možemo računati da oni neće imati snage, moramo da izađemo sa ogromnom željom da to pretvorimo u intenzitet i pozitivnu energiju, da nametnemo poziciju domaćeg terena i jačeg tima u ovom trenutku", kazao je Pavićević. 

On je istakao da je novajlija Halil Kanačević došao u dobrom stanju, da se vidi se da je motivisan i da je navikao da radom i zalaganjem dođe do statusa. 

"Napadački gledano izuzetno su agresivni u tranziciji i moraćemo da ih usporimo. Veliki protok lopte i dosta kretanja u napadu se mora umiriti i zaustaviti. To je ekipa koja može da nam ne prija i moraćemo biti skoncentrisani, da radimo svih 40 minuta ako želimo da pobijedimo protivnika koji u Podgorici ima određenu težinu pobjeđivanja", kazao je Pavićević.

On je kazao da računa na sve igrače, navodeći da postoje neke povrede ili manji zdrastveni problemi.

"Zadovljan sam učinjenim od kada sam na klupi Budućnosti. Pobijedili smo sve utakmice, od kojih na pet gostovanja. Ukoliko podvučemo crtu ispod rezultata oni su izvanredni, ali razvoj igre malo kasni za rezultatima", rekao je Pavićević.

Budućnost Voli je prvi duel u Ljubljani dobila 67:63.

U dosadašnjem dijelu šampionata ostvarila je 17 pobjeda, a u posljednjih deset kola zabilježila je maksimalan učinak.

Olimpija ima skor od sedam pobjeda i 12 poraza.

Prošle sezone obje ekipe ostvarile su pobjede pred svojim navijačima. Budućnost je slavila u Podgorici 86:61, a Olimpija u Ljubljani 77:66. Duel u Dvorani Morača počeće u 21 sat.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније