Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me

06. 02. 2016. 09:42 >> 09:31

BOSTON IZNENADIO KAVSE

Orlando nikako da krene u 2016.

Košarkaši Orlanda bi željeli što prije da zaborave januar u kojem su upisali samo jednu pobjedu u NBA ligi, ali ni februar nije dobro krenuo za Vučevića i drugove. Sinoć su na svom parketu protiv Los Anđeles Klipersa upisali novi poraz (93:107), treći uzastopni, ukupno 13. u 2016. godini.

Nikola Vučević je u porazu svog tima za 29 minuta postigao 13 poena i upisao devet skokova i četiri asistencije.

Viktor Oladipo je bio najbolji u redovima Orlanda sa 18 poena, rezervista Evan Furnije je postigao 16, a Tobijas Haris je imao 13 poena i osman uhvaćenih lopti, prije nego je napsutio parket u posljednjoj dinici zbog povrede.

Orlando je bio u minusu tokom cijelog meča, a ovo mu je osma uzastopna utakmica u kojoj je primio najmanje 107 poena, od kojih su sedam porazi. Inaće, Orlando je pretpio 13 poraza u 15 mečeva u 2016. godini.

"Moramo naći način da ostanemo pozitivni, što neće biti lako. Ponekad smo frustirani zbog situacije u kojoj se nalazimo i na parketu se vidi da nismo srećni. Na početku sezone smo igrali dobro, ali moramo ponovo naći tu formu i vratiti se pobjedama. Svaki igrač mora raditi na segmentu igre koji mu nedostaje", kazao je Vučević nakon meča.

Najbolji igrači tima iz "grada anđela" dali su svoj standardni doprinos. Kris Pol je meč završio sa 21 poenom i šest asistencija, DeAndre Džordan je ubacio 12 poena i upisao nejerovatnih 18 skokova, dok je Lens Stefenson u finišu utakmice postigao važne koševe kako bi Klipersi obezbijedili pobjedu.

Stefenson je pogodio svih šest šuteva i vezao devet poena u drugom poluvremenu, a na kraju je imao učinak od 13 poena.

U pobjedničkom timu istakli su se i Džej Džej Redik i Džamal Kroford, koji su ubacili po 20 poena.

"Cijele sezone smo se oslanjali na odbranu, a sada smo izgubili taj dio igre", kazao je trener tima sa Floride Skot Skils.

San Antonio je u derbiju Teksasa savladao Dalas u gostima sa 116:90. Najbolji u redovima San Antonija bio je Kavai Lenard sa 23 postignuta koša.

Ovo je najbolji start Sparsa (42-8) kada se gleda prvih 50 mečeva sezone. Rasturili su Mavse u prvom poluvremenu, domaćin je postigao svega 26 poena, gubio sa 36 razlike posle prvih 24 minuta, to je najveći deficit koji je Dalas imao na poluvremenu u istoriji franšize.

Denver je bio bolji od Čikaga, koji je igrao bez Gasola i Noe (115:110). Najbolji u redovima Denvera bio je Galinari sa 33 postignuta koša, dok je Čikago predvodio Rouz sa 30.

Atlanta je ponovo savladala Indijanu kod kuće. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali su gosti promašili prvih šest šuteva u posljednjoj četvrtini, pa im nije pomoglo ni to što su imali 19 ofanzivnih skokova.

Kod domaćih, Milsap i Horford su kombinovali 45 poena, Houksi su dobili 17 od 19 mečeva sa ovim rivalom na svom terenu. Kod Indijane je najboji bio Pol Džordž, koji je ubacio 31 poen.

Iznenađenje večeri priredio je Boston koji je savladao Klivlend u gostima. Ejvori Bredli je pogodio trojku sa sirenom pa su se "Kelti" radovali protv Kavsa. Bostonu je izgubio prednost od sedam poena u završnici, ali je na kraju ipak stigao do trijumfa, osmog u posljednjih devet mečeva.

Lebron Džejms je dao 30 poena, a njegov tim su skupo koštala bacanja, pošto su domaći promšili 14 od 35 šuteva sa penala. Kevin Lav se povrijedio u trećoj četvrtini, pa je pod znakom pitanja za večerašnji duel sa Nju Orleansom.

Svi rezultati:

Denver - Čikago 115:100
Juta - Milvoki 84:81
Dalas - San Antonio 90:116
Atlanta - Indijana 102:96
Vašington - Filadelfija 106:94
Šarlot - Majami 95:98
Orlando - Klipers 93:107
Klivlend - Boston 103:104
Njujork - Memfis 85:91

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније