Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 02. 2016. 15:53 >> 16:38

OČEKUJU TEŽAK MEČ

"Plavi" u Skoplje po nove bodove

Košarkašima Budućnost VOLI-ja pripada posljednji meč 23.kola ABA lige, sastaju se sa MZT-om u ponedjeljak od 21 sat. Ne žele Plavi ništa da prepuste slučaju. Otputovali su u Skoplje autobusom, dva dana pred meč sa timom koji je na svom terenu namučio sve ekipe iz gornjeg dijela tabele.

"MZT je izuzetno čvrsta domaća ekipa kojoj su timovi poput Zvezde, Cedevite i Mege izvlačili pobjede u posljednjim sekundama. Ubijeđen sam ćemo imati veoma tešku utakmicu. Imamo veliku želju da na teškom terenu ostvarimo pobjedu kojom bi osigurali prvo mjesto u ligi, i koja bi nam dozvolila da u ostatku prvenstva napravimo odgovarajuću pripremu za polufinale. U svakom slučaju imali smo produženu nedjelju u kojoj smo morali da umetnemo kup utakmicu sa Studentskim centrom, ali i da povećamo obim rada. Sve zajedno naporna nedjelja u kojoj smo tražili i povratak u ritam igrača sa sitnijim povredama. Zato i dobro dolazi ova izolacija od dva dana, na putu i u Skoplju", ističe trener Luka Pavićević, prenosi klupski sajt.

Za Budućnost VOLI ovo je četvrto gostovanje ekipi MZT-a. Plavi su dva puta pobijedili i jednom su izgubli. Sead Šehović jeuoči povratka u Podgoricu, sezonu i po igrao upravo u dresu skopskog tima

"Sigurno da nas očekuje težak meč. MZT ima dobar tim i to su dkazali cijele sezone. Nesrećno su izgubili tri-četiri meča tako da su dobili te završnici, mogli su da se uključe i u borbu za plej of. Mislim da će tražiti motivaciju u pobjedi nad prvoplasiranim timom i domaćem terenu. Međutim i mi imamo veliku motivaciju jer bi pobjedom obezbijedili prvo mjesto i faktički postali prvaci regularnog dijela“, kaže Sead Šehović.

Epilog lige se nazire. Budućnost VOLI je najbliža ostanku na vrhu. Zanimljiva je borba za ostale pozicije koje vode u doigravanje za titulu.

„Mi smo na korak od osvajanja prvog mjesta na kraju lige", smatra Luka Pavićević i dodaje: "Smatram da Zvezda nema praktično prostora da izgubi, pa ćemo morati da pobijedimo u jednoj utakmici od preostale četiri. Cedevita drži u rukama drugo mjesto koje će braniti u gostima, prvo u Ljubljani pa kod Partizana. S obzirom na povrede Žorića i Babića, kao u i ukupnu istrošenost ekipe nije isključeno da se desiti poraz Zagrepčana i da Crvena zvezda prestigne Cedevitu. Zanimljivo je da u slučaju svih uspjeha Mege i dva poraza Cedevite može da dođe do nove zamjene mjesta i da Cedevita sa drugog mjesta padne na četvrto, a da Mega završi na trećem. Postoje i spekulacije da će se birati protivnik u plej ofu u što ja lično ne vjerujem. Najrealnije je da mi odbranimo prvo mjesto jednom pobjedom, da Cedevita i Zvezda vode trku za drugo mjesto, a ne bih se iznenadio da Beograđani budu drugi, kao i da će Cedevita morati naporno da radi kako bi sačuvala treće mjesto. Mega je tim koji može da pobjeđuje u gostima i da ostvari sve pobjede do kraja lige. U svakom slučaju gdje bi draž bila ako ne bi iz kola u kolo gledali kako se sve razvija."

Divou Džozef je prošle subote odstanio metalni dio iz operisane šake, ali se u isto vrijeme pojavila virusna infekcija zbog koje je i dalje van terena na koji će se vratiti poslije utakmice sa MZT-om.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније