Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

10. 02. 2016. 09:08 >> 08:54

NBA LIGA

Pobjede Voriorsa i Sparsa

U noći između utorka i srijede u NBA ligi odigrano je pet utakmica, a pobjede su upisali San Antonio, Milvoki, Vašington, Juta i Golden Stejt.

 

Košarkaši San Antonija pobijedili su ekipu Majamija sa 119:101, uz dobru partiju bivšeg centra Zvezde, Bobana Marjanovića, koji je na parketu proveo nešto više od 13 minuta, a zabilježio je 11 poena, šest skokova i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu, koji je upisao petu uzastopnu pobjedu, bio je Lamarkus Oldridž sa 28 poena, Kavaj Leonard je ubacio 23, a Dani Grin 15 poena. U poraženom timu najbolji je bio Dvejn Vejd sa 20 postignutih poena, dok je Kris Boš ubacio dva poena manje.

Juta je u gostima savladala, poslije produžetka, ekipu Dalasa sa 121:119.

Trijumf Juti donio je Gordon Hejvord košem uz zvuk sirene i tako produžio pobjednički niz svoje ekipe na sedam utakmica. Najefikasniji u pobjedničkom timu, koji je posljednji put slavio protiv Dalasa u gostima još januara 2010. godine, bio je Rodni Hud sa 29 poena, dok je Hejvord dodao 20.

                                          

Čendler Parsons je bio najbolji u redovima Dalasa sa 24 poena, ali je promašio šut za tri poena 24 sekundi prije kraja produžetka.

Košarkaši Vašingtona su u gostima pobijedili Njujork sa 111:108 i tako pokvarili debi Kurta Rembisa na klupi Niksa.

Pobjedu Vašingtonu su donijeli Džon Vol koji je postigao 28 poena, uz 17 asistencija, i Bredli Bil koji je ubacio 26 poena. Njujork je upisao i šesti poraz zaredom, a najefikasniji u tom timu bio je Karmelo Entoni sa 33 poena.

Milvoki je na svom terenu slavio protiv Bostona sa 112:111, a trijumf Baksima donio je Kris Midlton koji je 0,6 sekundi preij kraja utakmice pogodio odlučujuće slobodno bacanje.

Milvoki je ovom pobjedom prekinuo niz od pet uzastopnih poraza, a pored Midltona koji je ubacio 20 poena, najzaslužniji za tu pobjedu bio je Greg Monro sa 29 poena.

Golden Stejt je na svom terenu pobijedio Hjuston sa 123:110.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Stefon Kari sa 35 poena, devet asistencija i šest skokova. Harison Barns je dodao 19, a Klej Tompson i Endru Bogut po 13 poena.

Golden Stejt i dalje nema poraz na svom terenu ove sezone, ovo im je bio 24. trijumf, a ukupno 42. uzastopne pobjede na domaćem parketu u regularnom dijelu sezone.

                                           

Voriorsima sada nedostaju samo još dvije pobjede kako bi izjednačili rekord Čikago Bulsa iz 1996. godine.

U ekipi Hjustona, koja je upisala i osmi uzastopni poraz od Golden Stejta, najbolji je bio Džejms Harden sa 37 poena i sa po pet asistencija i skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније