Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 05. 2013. 23:15   >>  23:18

EVROLIGA - F4

Real i Olimpijakos u finalu

Real je u meču prepunom preokreta savladao "vječitog" rivala Barselonu 74:67, plasirao se u finale, i došao u priliku da osvoji prvu titulu prvaka Evrope još od 1995. godine. U završnoj predstavi ga čeka aktuelni osvajač Olimpijakos koji je ranije srušio CSKA 69:52.

Barselona je bolje započela duel. Poslije trojke Huana-Karlosa Navara Katalonci su sredinom prve dionice poveli sa 9:3.

Ekipa Ćavija Paskvala je u sedmom minutu stekla i plus sedam, posle koša i  dodatnog bacanja Navara - 16:9. Barselona je upravo sa sedam poena prednosti okončala prvu četvrtinu (18:11).

Real se trgao u drugom kvartalu zahvaljujući sjajnom Serhiu Ljulju koji je  pogodio  tri trojke, a poslije pogođenog hica iza linije 6,75 Serhija Rodrigeza Madriđani su preokrenuli -  27:26.

Odlični Tomić je poentirao za dva poena uz faul, pa je nakon slobodnog bacanja Barsa vratila vođstvo, 29:27.

Serijom 6:0 „kraljevski klub“ uspio prvi put da se odlijepi – 29:33, a na isteku 20. minuta tim iz prijestonice Španije je vodio rezultatom 39:33.

Barselona je lako stigla zaostatatk sa poluvremena. Serijom 7:0 Katalonci su se primakli na 40:41. Poslije pogotka Tomića Barselona je izjednačila, 42:42, ali je nova trojka Suareza održala „glavu iznad vode“ Madriđanima.

Barselona je poslije dužeg vremena povela trojkom Uertasa i sa tri poena prednosti ušla u posljednju dionicu 51:48.

Trećom trojkom Uerstasa na startu četvrte četvrtine Barsa je stekla vođstvo 54:48, a u brzo stigla i do +9 (trojke Džoa Inglsa, maksimalnih plus devet na meču, 61:52). Međutim, Felipe Rejes je sa pet vezanih poena vratio pulene Pabla Lasa u igru - 61:57.

Rejes je donio i preokret, pošto je realizovao  dva penala za vođstvo Reala 65:63, zatim je Keol pogodio dvojku, da bi ponovo Rejes poentirao poslije asistencije Fernandeza za 69:63 u 38 minutu. Barsa je u tim trenucima potpuno stala u napadu, što je bilo kobno.

Madriđani su sačuvali prednost do posljednjeg zvuka sirene i zasluženo stigli do velike pobjede i finala - 74:67.

U meču između Olimpijakosa i CSKA nije bilo trunke neizvjesnosti. Grci su gotovo od početka, pa sve do kraja kontrolisali dešavanja na parketu, sjajnom odbranom potpuno zbunili "armejce" i zasluženo stigli do drugog uzastopnog finala Evrolige.

Ruski tim je poveo na početku meča sa 8:5, ali su Spanulis  i Lo doveli „crveno-bijele“ do prednosti (12:10). Nakon tajm-auta "armejci" su zaigrali bolje, a u narednim minutima viđena je igra koš za koš.

Olimpijakos, je ipak, u finišu uvodnog perioda došao do vođstva od 24:17.

Evropski šampion je u istom ritmu nastavio i u drugoj četvrtini. Trojka Pera Antića donijela je Olimpijakosu  devet poena prednosti (29:20). Novi poeni Loa i Antića nedugo zatim, odveli su grčki timna velikih +12 (35:23). Tim iz Pireja na poluvrijeme otišao sa istim viškom (40:28).

Papanikolau i odlični Spanulis su na startu drugog dijela uvećali prednost svog tima (45:28), ali su Rusi sa linije penala uspjeli da smanje zaostatak na -11 (45:34). Zanimljivo je da CSKA punih 10 minuta nije postigao poen iz igre!

U finišu dionice Pero Antić je ubacio novu trojku i jedan penal, pa je pred završnih 10 minuta Olimpijakos imao prednost od 53:36!

Bracokasovi momci su potom došli i do 21 poena prednosti, a koliko je CSKA očajno igrao govori podatak da su puleni Etorea Mesine prvi koš iz igre u drugom poluvremenu postigli na osam minuta do kraja, kada je Džekson zakucao za 57:40.

Perperoglu je potom pogodio trojku za novih +20. Na kraju, Pirejci su rutinski priveli meč kraju i sada su na korak do odbrane titule - 69:52.

Najbolji kod Olimpijakosa bili su Kajl Hajns sa 13 poena i 10 skokova i Pero Antić, koji je takođe ubacio 13 poena. Vasilis Spanulis imao je 8 poena i 4 asistencije, Perperoglu je takođe ubacio 8, a Lo i Printezis po 6.

Najefikasniji kod CSKA bio je Soni Vims sa 13 poena, a Viktor Hrjapa imao je 11 poena i 5 skokova.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније