Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 05. 2013. 23:16 >> 10:19
1

EVROLIGA-FINALE

Olimpijakos odbranio titulu

Baš kao i prošle godine, ni ove sezone niko nije računao na njih, a oni su pokazali da se veliki rad i trud, uz maksimalno požrtvovanje uvijek isplati - Olimpijakos je odbranio titulu prvaka Evrope pobijedivši Real sa ubjedljivih 100:88, iako je u jednom trenutku imao 17 poena zaostatka!

Bracokasovi momci, međutim, nikad ne "umiru", vjeruju i kada se čini da nema izalaza i zato su i dvostruki uzastponi prvaci Evrope. Grčki tim je tako postao prva ekipa koja je još od Makabija 2005. godine odbranila titulu.

Trojke Fernandeza, Mirotića i Ljulja donijele su Realu na startu vođstvo 11:5, a već u šestom minutu Madriđani su stekli dvocifrenu prednost, 15:5.

Serhio Ljulj je u finišu uvodne dionice vezao pet poena, zatim asistirao u kontri Rudiju Fernandezu za nestvarnih 27:10 na kraju prve četvrtine.

Evropski prvak se, međutim, trgao na startu drugog kvartala. Serijom 8:0 Pirejci su smanjili na 27:18. Potom su Antić i Perperoglu pogodili trojke, Hajns je poentirao za dva i Olimpijakos se vratio u igru. „Crveno-bijeli“ su zahvaljujući fantastičnoj odbrani uspjeli da smanje i na minus sedam, 22:29.

Tek poslije pet minuta Real je pogodio iz igre preko Rejesa. Uzvratio je trojkom Ejsi Lo, a nakon poena Printezisa Olimpijakos se primakao na samo - 3 (34:37). Ipak, Madriđani su zadržali prednost nakon 20 minuta (41:37).

Najbolji igrač Evrolige Vasilis Spanulis  je nakon prespavanog prvog poluvremena (bez koša), u trećoj dionici pogodio tri trojke za vođstvo Olimpijakosa. Polaganjem Ejsija Loa prednost šampiona Evrope skočila je na plus šest, 52:46.

Onda je na scenu stupio Rudi Fernandez. Ubacio je pet poena, Sloter četiri i Madriđani su ponovo poveli sa 56:55, tri minuta prije kraja treće četvrtine. Ipak, na kraju trećeg kvartala bilo je 61:61.

Za manje od tri minuta Olimpijakos se odlijepio na 70:62.

Tračak nade za Madriđane pojavio se poslije pet vezanih poena, ali su Pirejci važnim trojkama Perpreroglua i Slukasa ponovo vratili opipljiviju prednost. Olimpijakos je serijom 9:0 koju su predvodili centri Šermadini (2+1) i Antić, kao i Papanikolau, poveo sa 84:70 u 36. Minutu i do kraja rutinski priveo meč kraju.

Treće mjesto u Evropi osvojio je CSKA, koji je u "utješnom" finalu pobijedio Barselonu 74:73, koševima Arona Džeksona sa linije slobodnih bacanja.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније