Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kosarka.me ]

31. 03. 2016. 19:27 >> 19:11

APEL KOŠARKAŠA LOVĆENA

Ako se dug ne izmiri, predajemo meč Mornaru

Košarkaši Lovćena juče nisu imali rezultatski imperativ u posljednjem kolu regularnog dijela šampionata, ali su istrčali na teren u Danilovgradu silno motivisani, profesionalno odradili svoj dio posla i pobjedom prokrčili Jedinstvu put do plej-ofa. Cijele sezone Cetinjani predano i posvećeno pristupaju svojim obavezama, iako rade u okrnjenom, suspenzijama i odlascima desetkovanom sastavu, u katastrofalnim uslovima. Uz to, više se i ne sjećaju kada su posljednji put primili platu!Finansijska situacija u nekadašnjem članu ABA lige i crnogorskom vicešampionu je dramatična i zahtijeva hitna rješenja, jer ukoliko do njih ne dođe, i to veoma brzo, rizikuje se da sa košarkaške mape u našoj zemlji iščezne poznata fabrika talenata.

Tim povodom na našu adresu stiglo je saopštenje potpisano od strane 12 igrača kluba iz Prijestonice i trenera Prorokovića i Stojanovića, kojim se želi upoznati javnost sa teškom situacijom u cetinjskoj košarci. Apel ''pojedincima iz kluba i grada'', prenosimo vam u cjelosti:

''Poslije ostvarene pobjede u pretposljednjem kolu nad ekipom Jedinstva iz Bijelog Polja, matematički smo obezbijedili 4. mjesto pred plej-of. Uz malo sportske sreće mogli smo se domoći i treće pozicije, što je, moramo priznati, fenomenalan uspjeh igrača i stručnog štaba, s obzirom na činjenicu da treniramo u gotovo nemogućim uslovima i, dodatno, zbog kazne KSCG nakon incidenata koji su se desili na meču sa Ibrom iz Rožaja, sve utakmice trećeg kruga smo igrali kao gosti.

U nastavku navodimo činjenice i razloge pisanja saopštenja:

1. Na današnji dan većini igrača i trenera duguje se od 8 do 10 mjesečnih plata.

2. Od početka sezone večernje treninge odrađujemo pod smanjenom vidljivošću zbog uštede električne energije. Čak u posljednjih mjesec dana u Sportskom centru ''Lovćen'' uopšte i nema struje, tako da smo primorani na jedan trening, uz pomoć dnevne svjetlosti, a često i u potpunom mraku. Svlačionice se ne koriste od septembra, već se igrači presvlače na tribinama. Takođe, otežavajuća okolnost je krov koji godinama prokišnjava, dok je zimska temperatura u zimskom periodu ispod nule, što igrače dovodi u veliki rizik od povreda.

3. Mlađe selekcije su primorane da igraju domaćinske utakmice na strani, a dvije su odigrane bez struje i korišćenja semafora, u veoma lošim uslovima.

Sve navedeno se dešava u klubu koji uskoro slavi 70 godina postojanja, klubu sa ogromnom tradicijom i ugledom.

Mi smo dio crnogorske javnosti, koji je svim srcem bio uz Budućnost i Sutjesku u misiji da kroz ABA ligu na najbolji mogući način predstavljaju crnogorsku košarku i ostvare što bolje rezultate. Međutim, cjelokupna javnost je fokusirana samo na njihove uspjehe ili neuspjehe, dok za domaću ligu gotovo da nema interesovanja. U njoj klubovi kubure sa velikim problemima i bukvalno se bore ''za goli život''.

KK Lovćen koji je, moramo priznati, ime i institucija crnogorske košarke, sigurno neće biti učesnik domaće lige naredne sezone, ukoliko se trenutno stanje drastično ne promijeni. Ukupan dug je i više nego skroman, ali izgleda da ne postoji želja da se on izmiri.

Što se nas tiče, uradili smo gotovo sve da na jedan dostojanstven i profesionalan način branimo ugled svog kluba i svog grada.

Ako ovaj posljednji apel prema pojedincima iz kluba i grada ne da rezultate, ako ćutanje bude jedini odgovor, bićemo prinuđeni da utakmice sa Mornarom, koji raspolaže sa ogromnim budžetom, nažalost predamo bez borbe.''

U četvrtfinalu plej ofa, predviđeno je da Lovćen igra sa Mornarom. Prvi meč na programu je u utorak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније