Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Mina ]

24. 04. 2016. 09:22   >>  25. 04. 2016. 08:25 42

TALENTOVANI KOŠARKAŠ

Radončić izabrao Crnu Goru

Jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, 16-godišnji krilni igrač Real Madrida Dino Radončić (202 cm), odlučio je da igra za Crnu Goru.

Sin bivšeg crnogorskog rukometaša Damira i Zrenjaninke Vanje, inače nekadašnje odbojkašice, imao je i ponude Srbije, Španije i Njemačke, ali se opredijelio za Crnu Goru.

"Odlučio se za Crnu Goru i zbog rada sa Bogdanom Tanjevićem i igranja sa Nikolom Vučevićem, Bojanom Dubljevićem i Markom Todorovićem. Odluka je bila dosta teška, jer sam odrastao u Srbiji, ali svi znaju da je ovo najbolje za mene i velika odskočna daska u mojoj karijeri", kazao je Radončić za portal Ja volim Zrenjanin.

Dino je rođen u Njemačkoj u vrijeme kada je Damir Radončić igrao rukomet u Bundesligi, od 2006. živio je u rodnom gradu svoje majke Zrenjaninu, gdje je odrastao i počeo da igra košarku.

Radončić je debitovao za prvi tim Reala u evroligaškom meču sa Crvenom zvezdom u Madridu.

Sa 16 godina i devet mjeseci bio je jedan od najmlađih debitanata u istoriji "kraljevskog kluba". Za dva minuta i 48 sekundi na terenu, u duelu sa crveno-bijelima upisao je i prvi poen kao prvotimac prošlogodišnjeg šampiona Evrope.

Radončić je, nedugo nakon što su mediji objavili da će igrati u dresu Crne Gore, na Instagramu postavio fotografiju s nacionalnim simbolima naše države.

 

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније