Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Beta ]

30. 04. 2016. 22:18 >> 22:31
1

LAKO SA MEGOM

Zvezda na korak od titule

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u Beogradu slavili sa 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14).

Zvezdu su do druge pobjede u finalu predvodili Marko Simeunović sa 16 poena, Kvinsi Miler je dodao 11, dok su Tarens Kinzi i Branko Lazić utakmicu završili sa po 10 ubačenih poena.

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Nikola Ivanović sa 22 poena, dok su Danilo Nikolć i Rade Zagorac postigli po 16.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" odigrana je pred oko tri hiljade gledalaca.

Prvo poluvrijeme današnje utakmice dosta je podsjetilo na prvi meč, ali su ekipe, za razliku od prije dva dana, na početku bile bolje u odbranama.

Nikola Ivanović namučio je košarkaše Zvezde, a imao je i solidnu podršku Danila Nikolića, pa je Mega poslije šest i po minuta igre vodila s 15:12.

Od tog trenutka domaćin je zaigrao agresivnije, pa je na kraju prve četvrtine imao pet poena prednosti (26:21). Crveno-bijeli su nametnuli visok tempo u drugoj dionici u kojoj su stekli dvocifrenu prednost, a uz to su postigli i nekoliko atraktivnih poena.

U istom ritmu Zvezda je nastavila i u trećoj četvrtini, pa je u jednom trenutku vodila i sa 71:54, ali je desetkovana Mega ipak u finišu uspjela da s dvije vezane trojke smanji zaostatak, a na kraju i dobije tu dionicu sa 21:20.

Gosti iz Sremske Mitrovice su zbog skraćene rotacije vidno bili umorni u posljednjoj četvrtini, a i zbog velikog broja ličnih grešaka su slabije odigrali u odbrani. Zvezda je to iskoristila i na kraju osvarila drugu pobjedu u finalnoj seriji.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa Jadranske lige igraće se u ponedjeljak od 20.30 u Sremskoj Mitrovici.

Milojević: Pred nama je nemoguća misija

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je nakon večerašnje utakmice da je pred njegovom ekipom "nemoguća misija", ali da će dati sve od sebe da finale Jadranske lige protiv Crvene zvezde završi na dostojanstven način.

"Nemam šta da zamjerim mojim igračima. Borili smo se sve vrijeme protiv kvalitetnijeg protivnika, koji ima jači sastav i kada smo u punom sastavu, a ne u ovoliko skraćenom. Baš zbog te skraćene rotacije ne možemo da igramo agresivnu odbranu koja nas je krasila tokom cijele sezone i da pariramo Zvezdi", rekao je Milojević.

On je dodao da je i pored desetkovanog tima vjerovao da njegova ekipa može da priredi iznenađenje i pobijedi Zvezdu u Beogradu.

"Imamo sada jedan dan da se oporavimo za treću utakmicu u kojoj ćemo pružiti sve od sebe, pa da završimo ovo istorijsko finale za Megu na dostojanstven način", dodao je Milojević.

Košarkaš Mege, naš Danilo Nikolić, naveo je da je njegovoj ekipi u večerašnjem duelu nedostajalo energije i koncentracije.

"Loše smo ušli u meč, nedostajalo nam je energije i koncentracije. Donosili smo loše odluke u napadu, pravil smo greške, a to ne smije da nam se dešava ako želimo da pobijedimo Zvezdu. U teškoj smo situaciji, ali pokušaćemo makar da produžimo seriju u Mitrovici", rekao je Nikolić.

Radonjić: Idemo u Mitrovicu po trofej

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je njegova ekipa odigrala znatno bolju odbranu nego u prvoj utakmici i dodao da će crveno-beli već u sledećem meču pokušati da okončaju finalnu seriju plej-ofa Jadranske lige protiv Mega Leksa.

"Poveli smo s 2:0... Odigrali smo bolju odbranu nego u prvom meču. Uspjeli smo da budemo dobri u napadu, pa smo na kraju i slavili. Serije je takva da sada radimo na analizi i da se okrećemo utakmici u Mitrovici u kojoj ćemo pružiti sve od sebe i da još jednom pobijedimo Megu", izjavio je crnogorski stručnjak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније