Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

05. 05. 2016. 08:53 >> 08:37

POBIJEDILI ATLANTU

Kavsi ubacili najviše trojki u istoriji plej-ofa

Košarkaši Klivlenda pobijedili su u noći izmedju srede i četvrtka Atlantu sa 123:98 i tako poveli sa 2:0 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

 

Klivlend je pobjedu obezbijedio još u prvom poluvremenu kada su igrači tog kluba pogodili 18 šuteva za tri poena. Poslije pauze su ubacili još sedam i stigli od brojke od 25 postignutih trojki na jednoj utakmici, što je novi NBA rekord.

Rekordnih 25 trojki košarkaši Klivlenda su postigli iz 45 šuteva, a čak desetorica igrača su ubacila makar jednu trojku.

Kavsi su tako prestigli Orlando (2009. godina) i Hjuston (2013), koji su držali prethodni NBA rekord od 23 trojke na jednom meču.

Lebron Džejms je predvodio Klivlend sa 27 poena, postigao je četiri trojke, Džej Ar Smit je dodao 23, uz sedam preciznih šuteva za tri poena, dok je Kajri Irving utakmicu završio sa 19 poena (četiri trojke).

"Ovo je bilo posebno veče za sve nas koji smo igrali. Ova liga je vidjela mnogo sjajnih timova, igrača i šutera, pa je postaviti rekord svih vremena zaista posebna stvar", rekao je Džejms poslije meča.

U poraženom timu najbolji je bio Pol Milsap sa 16 poena, a Džef Tig je ubacio 14.

"Iskreno, nijesam siguran da iko može da ih pobedi kada ih ovako krene šut... Nadali smo se da će u jednom trenutku početi da promašuju", rekao je igrač Atlante Kajl Korver, koji je utakmicu završio sa sedam postignutih poena.

Treća utakmica ove serije na programu je u noći izmedju petka i subote u Atlanti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније