Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 05. 2013. 18:37   >>  18:40

KONAČNO

Džekson uporedio MJ-a i Kobija

Dugo godina su američki novinari bez uspjeha pokušavali da nagovore legendarnog Fila Džeksona da kaže ko je bolji igrač: Majkl Džordan ili Kobi Brajant? Obojicu poznaje "u dušu", ali nikad niko nije uspio da od popularnog Zen Mastera "izvuče" odgovor. Ipak i taj trenutak je došao.

Najtrofejniji trener u istoriji NBA lige, sa 11. titula, nedavno je završio memoare. Ono što je za mnoge ljubitelje košarke u knjizi je upravo je priča o njima dvojici.

Kada je u pitanju ličnost i karakter, Džordan je ostavio bolji utisak na Džeksona.

 „Majkl je imao veću harizmu i bio je društveniji od Brajanta. Volio je da se druži sa saigračima i ljudima iz obezbjeđenja, da igra karte, puši i da se zabavlja. Kobi je drugačiji. Bio je rezervisan kao tinejdžer, dijelom zbog toga što je bio najmlađi u timu i što se nije dovoljno socijalno razvio na koledžu prethodno - napisao je Fil Džekson u memoarima čije su najinteresantnije djelove prenijeli američki mediji.

Džekson je i u odbrambenom segmenu dao prednost asu Čikago Bulsa.

„Tu nema dileme. Majkl je fizički jači igrač i djelovao je zastrašujuće za protivnika koga je čuvao. Bio je u stanju da „stopira“ bilo kog igrača sa svojom intenzivnom odbranom. Kobi je mnogo naučio gledajući neke od Majklovih trikova i uvijek smo ga koristili kao naše tajno oružje u odbrani kada je trebalo da prelomimo utakmicu – kaže se u memoarima legendarnog trenera.

I po košgeterskom instinktu, kaže Džekson, Džordan je u blagoj prednosti.

„Majkl je svoje napadačke akcije bazirao na snazi, dok ih Kobi rješava tako što će pokušati da nekom majstorijom pronađe putdo koša. Majkl je bio jači nego Brajant. Imao je dugačke ruke koje su mu omogućavale da bolje kontroliše loptu i pravi nepredvidive driblinge. Džordan je takođe bio prirodno sklon tome da postepeno ulazi u šut, a ne da forsira, što Kobi radi. Džordan, na drugoj strani, u trenucima kada košgeterski nije produktivan, koncentriše se na odbranu, na pas i potpunosti se podređuje timu i  tome da ekipa dobije utakmicu“ - napisao je Džekson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније