Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Beta ]

25. 05. 2016. 09:07 >> 08:49

POBJEDA OKLAHOME

Šampioni na korak od ispadanja

Košarkaši Oklahome pobijedili su Golden Stejt sa 118:94 u noći između utorka i srijede na svom parketu, pa su tako poveli sa 3:1 protiv aktuelnog šampiona u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

 

Rasel Vestbruk ostvario je svoj prvi "tripl-dubl" u plej-ofu od 36 poena i po 11 skokova i asistencija, dok je Kevin Durant postigao 26 poena uz 11 uhvaćenih lopti. Zapaženu ulogu u sinoćnjem trijumfu imao je i Andre Roberson. On je postigao 17 poena, a pored toga imao je i 12 skokova.

"Svaki meč igram kao da mi je posljednji, bez obzira ko je s druge strane. To je moj posao, kao što je moj posao i da brinem o timu", rekao je Vestbruk.

Golden Stejt, koji je tokom regularne sezone ostvario rekordne 73 pobjede, po prvi put ove godine je pretrpio dva uzastopna poraza, pa je tako došao u situaciju da u noći između četvrtka i petka mora da zabilježi trijumf kako bi izbjegao eliminaciju iz plej-ofa.

Najefikasniji u ekipi Golden Stejta bio je Klej Tompson sa 26 poena, dok je dvostruki uzastopni MVP NBA lige Stef Kari postigao 19. On je imao samo šest pogođenih šuteva iz igre u 20 pokušaja.

"Želimo i moramo da se vratimo u ovu seriju. Dobra vijest je da sada idemo kući. Očigledno je da kod kuće igramo dobro. Ideja je da ih pobijedimo na svom terenu, da se djelimično vratimo u ovu seriju, pa ćemo za dalje vidjeti šta će biti", rekao je trener Golden Stjeta Stiv Ker.

Devet timova je u uspjelo da preokrene situaciju u plej-ofu kada su gubili s 1:3 i bili na korak od eliminacije.

"Današnja utakmica je gotova, ali mislim da smo ovom pobedom sebe doveli u dobru poziciju. Moramo da se okrenemo sljedećoj utakmici, jer svaka je posebna i u potpunosti drugačija od prethodne", kazao je Vestbruk.

Oklahoma je poslije prve četvrtine vodila s 30:26, a u drugoj je ta prednost uvećana za još 15 poena. Golden Stejt je u trećoj dionici bio nešto bolji rival, ali je tim Stiva Kera u posljednjoj četvrtini postigao samo 12 poena, što nije bilo dovoljno da se stigne izuzetno raspoložena ekipa Oklahome.

Peta utakmica finalne serije plej-ofa izmedju Golden Stejta i Oklahome igraće se u noći između četvrtka i petka u Kaliforniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније