Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 05. 2016. 16:59 >> 16:42

"VELIKA PRIJETNJA"

Gasol zbog zike neizvjestan za Rio

Najbolji španski košarkaš Pau Gasol izjavio je danas da postoji mogućnost da propusti Olimpijske igre u Riju zbog opasnosti od epidemije zika virusa.

"Razmišljam da li da odem u Rio. Najvažnija stvar kod ljudi je zdravlje. Još uvijek je moje učešće neizvjesno, a to sam i rekao mojim igračima i ostalim španskim sportistima. Nadam se da ćemo uskoro dobiti više informacija od MOK-a oko zika virusa, koji je velika prijetnja", poručio je Gasol za španski list As.

Ukoliko centar Čikago Bulsa otkaže nastup na OI biće to veliki udarac za reprezentaciju Španije, posebno jer je Gasol na posljednjem Evropskom prvenstvu proglašen za najkorisnijeg košarkaša.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) odbacila je pozive da se OI izmjeste u drugu zemlju ili odlože, nakon što su čak 152 zdravstvena stručnjaka procijenila da su Igre u Brazilu veliki rizik.

Zika virus, koji je uglavnom prisutan u zemljama Sjeverne i Južne Amerike, izaziva teške urođene defekte kod djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније