Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina ]

24. 06. 2016. 17:55 >> 17:56
4

NOVI STRATEG "PLAVIH"

Šćepanović: Iz patika je i Žoc postao trener

Budućnost je uvijek imala visok ciljeve i nema razloga da tako ne bude i naredne sezone, kazao je novi trener podgoričkog košarkaškog tima, Vlado Šćepanović.

On je na zvaničnoj promociji najavio da će sve učiniti da ono što bude zacrtano bude i ostvareno.

"Koji će to biti ciljevi, narednih dana ćemo formulisati i sagledati realno stanje. Spreman sam da preuzmem rizik, ne fali mi hrabrosti, ambicija i motiva, možda malo trenerskog iskustva. Iz patika, odmah poslije završetka igračke karijere, trenerskim pozivom počeo je da se bavi i Željko Obradović, a poznato je šta je napravio", kazao je Šćepanović.

On se zahvalio rukovodstvu kluba na ukazanom povjerenju, navodeći da je trebalo hrabrost dati šansu nekome ko je na početku karijere.

"Siguran sam da ću to povjerenje opravdati, prije svega ljudskim odnosom, a kasnije i sportskim motivom i radom. Počastvovan sam i srećan, vratio sam se u klub u koji sam stekao igračko ime, kroz koji sam sazrio kao čovjek i igrač. Sada sam na novom početku kao trener i daću sve od sebe da taj hendikep nadoknadim saradnjom sa saradnicima u stručnom štabu, od kojih očekujem da mi pomognu da krenemo pravim putem", rekao je Šćepanović.

On je naglasio da će u odnosu na ranije drugačiji biti pristup prema domaćoj bazi i mlađim igračima, navodeći da će se sa njima dobro raditi.

"Da li će dobiti šansu zavisi od njih samih. Šansa se zaslužije, niko je ne poklanja. Zajedničkim radom i požrtvovanjem učinićemo sve da napravimo bazu mlađih igrača. Posvetićemo im dosta pažnje. Što se tiče stručnog štaba, svi ljudi koji su bili na klupi prošle biće i naredne sezone, možda se pojavi još neko", rekao je Šćepanović.

On je na klupi zamijenio Igora Đaletića, koji je u finišu sezone preuzeo podgorički tim.

Šćepanović je ponikao u Gorštaku iz Kolašina odakle je prešao u Budućnost.

Igrao je i za beogradski Partizan, grčke klubove Panatinaikos, Panelinios i Paok, španske Granadu i Mursiju, italijasnku Bolonju i turski Efes.

Bio je prvi kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore.

Sa reprezentaciojom bivše SRJ osvojio je Evropsko prvenstvo 2001. i zlatnu medalju na šampionatu svijeta 1998. u Atini.

Bio je i koordinator u radu sa mlađim selekcijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Predsjednik Budućnost volija, Dragan Bokan, kazao je da je Šćepanović dobio podršku Upravnog odbora kluba.

On je naglasio da je Budućnost angaživanjem Šćepanovića nastavila kontunitet pružanja prilika svojim ljudima i igračima koji su ostvaili dubok trag u klubu.

"Pokušaćemo da zadržimo budžet kao prošle sezone i ako to uspijemo onda ćemo napraviti pomak. Smatram da ćemo dodatnim radom kompletnog stručnog štaba i sportskog direktora, kao i Uprave kluba, stvoriti uslove da Vlado premosti jedini hendikep, to što se da sada nije bavio trenerskim poslom. Poželio bih uspjeh Šćepanoviću i da dvorana Morača od oktobra i početka regularnog takmičenja bude ispunjena do posljednjeg mjesta", rekao je Bokan.

On je naglasio da rukovodstvo kluba sve učiniti da Budućnost ima ozbiljnu ekipu i da stvori uslove da u Podgorici nijedan evropski tim ne dolazi kao favorit, već da se mora dobro pomučiti da bi pobijedili u Podgorici.

Prema njegovim riječima, rezultat je bitan, ali je bitan i rad sa mlađim igračima koji pripadaju prvom timu.

"Očekujem da ove godine tu bude napravljen najveći pomak. Pravac ekipe za narednu sezonu treba da bude miks mladosti i iskustva", rekao je Bokan.

On je, odgovarajući na pitanje na koliko je dogovorena saradnja sa Šćepanovićem, kazao da u ugovoru neće biti vremenskog perioda i datuma.

"Nijesmo potpisivali ugovor na više godina, imamo čvrst dogovor i zato sam siguran da ugovori nijesu potrebni. Ugovor će biti samo da bi mogao ostvariti pravo na lični dohodak, a vremenskog perioda i datuma neće biti. Siguran sam da će Vlado ispoštovati klub, koji mu je ponovo pružio priliku na početku karijere i ostati koliko je Budućnosti potrebno", rekao je Bokan.

Sportski direktor, Gavrilo Pajović, podsjetio je da je i on funkciju preuzeo odmah poslije završetka igračke karijere, kao i trofejni stručnjak Dejan Radonjić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније