Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

26. 08. 2016. 16:53 >> 16:35
4

"CRVENI" SJUTRA SA SLOVENIJOM

Radončić: Čast i privilegija biti u ovom timu

Muška seniorska reprezentacija u subotu će igrati protiv Slovenije u Ljubljani posljednji kontrolni meč pred kvalifikacije za Eurobasket, koji je se igra naredne godine. Izabranici selektora Bogdana Tanjevića u dosadašnjem dijelu priprema ostvarili su sedam pobjeda, uz jedan poraz, a u glavnom gradu Slovenije imaće generalnu provjeru uoči premijernog meča u kvalifikacijama koji je na programu 31. avgusta, kada će u Podgorici gostovati Slovačka.

Za duel u Ljubljani, selektor Tanjević računa na 14 igrača koji će konkurisati i za mjesto u timu za predstojeće kvalifikacije.

"Duel u Ljubljani će pokazati u kakvoj smo formi i vjerujem da će pokazati da smo dostigli željeni nivo forme uoči početka kvalifikacija. Ulazimo u završnu fazu priprema za kvalifikacije u kojima imamo jasan cilj, a jasno je da će Gruzija biti glavni konkurent u grupi. Vjerujem da ova ekipa može mnogo i da će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon povratka iz Ljubljane imamo nekoliko dana da otklonimo manje nedostatke koje imamo u igri, a tu prije svega mislim na igru u napadu. Imamo problema zbog činjenice da nijesmo kompletni, ali ekipa koja je na okupu se dobro uigrala, unutrašnja igra je na visokom nivou, a uz kvalitetno izdanje u odbrani, nadam se da možemo do cilja", kazao je plejmejker atinskog AEK-a Nikola Ivanović, prenosi sajt KSCG.

Talentovani igrač madridskog Reala Dino Radončić kazao je da su "crveni" spremni i da s nestrpljenjem čekaju početak kvalifikacija.

"Daćemo sve od sebe da se kvalifikujemo. Čast je i privilegija biti sa ovim momcima svaki dan, trenirati sa njima i učiti od njih. Očekujem da odigram dobro, iskoristim minutažu i svaku loptu koju dobijem. Za protivnike u kvalifikacijama imamo kvalitetne ekipe, nijesmo se sastajali sa njima, ali znamo da moramo biti na visokom nivou u svim duelima. Očekujemo teške duele svjesni činjenice da sve zavisi od nas i da moramo pružiti maksimum", kazao je Radončić.

Tanjević za duel protiv Slovenije računa na 14 igrača:

plejmejkeri: Nikola Ivanović(AEK), Nikola Pavlićević, Derik Nidam (Ređo Emilija);

bekovi: Nemanja Vranješ (Budućnost Voli), Vladimir Mihailović (St.Oliver Baskets), Petar Popović(Budućnost Voli);

krila: Danilo Nikolić (Bilbao), Dino Radončić (Real Madrid);

krilni centri: Marko Todorović (Himki), Nemanja Đurišić (Zjelona Gora) i Vladimir Dašić;

centri: Nikola Vučević (Orlando), Bojan Dubljević (Valensija) i Ivan Maraš (Tsmoki Minsk).

Duel Slovenije i Crne Gore u dvorani "Stožice" počeće u 20 sati.

"Crveni" će kvalifikacije će početi 31. avgusta duelom protiv Slovačke u Podgorici. Rivali u kvalifikacionoj grupi su još Gruzija i Albanija.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније