Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ KSCG/RTCG ]

05. 09. 2016. 17:03 >> 17:46
4

ODRADILI PRVI TRENING

Todorović: Očekuje nas dobra predstava

Sigurno je da će duel u Tbilisiju biti pravi derbi grupe i može se očekivati dobra košarkaška predstava, ocijenio je krilni centar košarkaške reprezentacije Crne Gore, Marko Todorović.

Muška seniorska reprezentacija u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu doputovala je u Tbilisi, a u večernjem terminu odradila i prvi trening uoči utakmice protiv Gruzije koja je na programu u srijedu u okviru trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj.

"Crveni" u odličnom raspoloženju nakon dvije ubjedljive pobjede (Slovačka i Albanija) dočekuju duel protiv glavnog konkurenta u borbi za prvo mjesto u grupi, sa željom da uz maksimalan pristup i veliku želju dođu do pobjede koja bi širom otvorila vrata trećeg učešća na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

I Gruzija je bila ubjedljiva u prva dva kola, a uz to će u srijedu imati veliku podršku sa tribina, pa je jasno da će izabranici Bogdana Tanjevića biti na velikom ispitu protiv selekcije koja je učestovala na posljednja tri Eurobasketa.

"Očekuje nas najteži meč u grupi nakon dvije ubjedljive pobjede na startu. Gruzija ima odličnu ekipu, a uz to igra na domaćem terenu, pa smo svjesni činjenice da neće biti lako. Ipak, radimo veoma dobro, imamo dosta samopouzdanja i vjerujem da ćemo biti spremni za veliki izazov koji nas očekuje. Još nijesmo uradili detaljnu analizu protivnika i gledali njihove mečeve, ali dobro poznajemo njihove igrače i znamo da igraju dobru košarku. Sigurno je da će duel u Tbilisiju biti pravi derbi grupe i da se može očekivati dobra košarkaška predstava", rekao je krilni centar Himkija, Marko Todorović.

Gruzija je bila učesnik prethodna tri Eurobasketa koji su održani 2011, 2013. i 2015. godine, a i u ovom kvalifikacionom ciklusu ima jasan cilj – da se ponovo nađe na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Glavni konkurent u borbi za prvo mjesto u grupi u sastavu ima nekoliko odličnih pojedinaca kao što su Majkl Dikson, Zaza Pašulija, Giorgi Šermadini, Viktor Sanikidže, Tornike Šengeila i Beka Burjanadže, a kada se u obzir uzme činjenica i da će imati veliku podršku sa tribina, jasno je da će "crveni" biti na najvećem ispitu u kvalifikacijama.

"Nama su ključni mečevi protiv Gruzije i znamo da će oni odlučiti pobjednika grupe. Sigurno je da bi pobjeda donijela veliki korak ka Eurobasketu, ali neće riješiti sve dileme i moramo sa takvim pristupom i da uđemo u meč. Pobjeda je veoma važna, ali nije odlučujuća, jer imamo još tri meča do kraja kvalifikacija. Očekujemo i veliku podršku navijača za domaći tim, ali to ne bi trebalo da nam predstavlja problem jer smo navikli da igramo u takvoj atmosferi i najvažnije je da se fokusiramo na našu igru, da pomažemo jedni drugima i to bi trebalo da donese rezultat koji svi želimo", zaključio je Todorović.

Utakmica Gruzija – Crna Gora na programu je u srijedu od 19 sati po lokalnom, odnosno 17 sati po crnogorskom vremenu.

U prvom meču trećeg kola Grupe F, od 18 sati će igrati Slovačka i Albanija.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније