Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ kscg.me ]

17. 09. 2016. 08:52 >> 08:44

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET

Košarkaši protiv Gruzije za prvo mjesto

Košarkaška seniorska reprezentacija večeras će (21 h) igrati protiv Gruzije u utakmici posljednjeg kola grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

 

Biće to okršaj za prvu poziciju u grupi koja donosi i bolju poziciju na žrijebu za Eurobasket koji je na programu 22. novembra u Istanbulu.

Izabranici Bogdana Tanjevića sa maksimalnim učinkom iz dosadašnjih pet mečeva i ovjerenom vizom za smotru najboljih selekcija Evrope, dočekuju duel protiv najvećeg protivnika u grupi, sa željom da ostvare pobjedu i u drugom međusobnom duelu (u Tbilisiju je bilo 76:74) i kvalifikacije završe sa maksimalnim učinkom.

Iako respektuju protivnika i očekuju težak meč protiv Pačulije, Šengelije, Šermadinija, Diksona i ostalih, ''crveni'' vjeruju da će uz podršku publike u Sportskom centru ''Topolica'' u Baru proslaviti novi trijumf i na najljepši način zaokružiti uspješno ljeto za sve reprezentativne selekcije.

Centar Nikola Vučević kazao je da naše čeka težak meč, kao što je bio i prvi duel u Tbilisiju.

"Slavili smo u prvom međusobnom duelu u uzbudljivoj završnici, a vjerujem da možemo do novog trijumfa i to pred našim navijačima. Vjerujem i da će ''Topolica'' biti ispunjena do posljednjeg mjesta i to bi trebalo da bude važan adut na putu do nove pobjede. Osigurali smo mjesto na Eurobasketu, ali želimo da završimo kvalifikacije bez poraza i to bi bilo veoma značajno za samopouzdanje i lijepa uvertira pred okupljanje narednog ljeta", kazao je Vučević, koji sa prosjekom od 18 poena i 15,4 skokova po utakmici predvodi našu reprezentaciju u kvalifikacijama.

Gruzija je jedini poraz u dosadašnjih pet mečeva u kvalifikacijama doživjela od naše reprezentacije, a ubjedljivo je po dva puta savladala Slovačku i Albaniju. Glavni konkurent u grupi i učesnik posljednja tri Eurobasketa kvalitet je potvrdio i u prvom međusobnom duelu u Tbilisiju, u kojem su ''crveni'' slavili nakon uzbudljive završnice.

Gruziju predvodi centar Golden Stejta Zaza Pačulija, koji pod koševima ima veliku podršku od Tornike Šengelije, Giorgija Šermadinija i Viktora Sanikidze, dok poziciju plejmejkera pokriva odlični Majkl Dikson.

"Moramo da ponovimo izdanje iz drugog poluvremena duela u Tbilisiju, jer smo u prvih 20 minuta bili ''mekani'', a naročito u fazi odbrane. U prvom poluvremenu smo im ostavili dosta prostora i mogli su da igraju onako kako žele, ali je naše izdanje u nastavku bilo znatno bolje. Bili smo mnogo agresivniji u odbrani, pa je bilo lakše i u napadu, što je na kraju donijelo pobjedu. Ukoliko tokom svih 40 minuta, budemo na tom nivou, vjerujem da pobjeda neće izostati. Ispunili smo osnovni cilj, ali sada imamo novi i želimo pobjedu koja bi znam mnogo značila i za bolju poziciju na žrijebu za Eurobasket", zaključio je Vučević.

Utakmica Crna Gora – Gruzija u Sportskom centru ''Topolica'' počinje u 21 sat i posljednja je koja će biti odigrana u kvalifikacijama za Eurobasket. Prenos možete pratiti na TVCG 1.

Od 19 sati u prvom duelu grupe F u Tirani će igrati Albanija i Slovačka.

Karte za utakmicu u prodaji su na šalterima Sportskog centra ''Topolica'' u Baru i Sportskog centra ''Morača'' u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније