Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ B92 ]

06. 10. 2016. 10:05 >> 17:18
1

IVKOVIĆ VJERUJE

"Dobili bismo Drim tim da nije bilo rata"

Legendarni trener Dušan Ivković ocijenio je da bi reprezentacija Jugoslavije pobijedila čuveni "Drim tim" na Olimpijskim igrama 1992. godine, da nije bilo rata.

 

Ivković je ove godine završio trenersku karijeru, a vodio je i reprezentaciju SFRJ, koja je osvajala titule na takmičenjima 1989,1990 i 1991 i koju mnogi smatraju za najbolju evropsku ekipu svih vremena. 

Čuveni Duda koji je na raspolaganju imao jednog Dražena Petrovića, Danilovića, Đorđevića, Kukoča, Paspalja, Zdovca, Vrankovića, Divca, Savića, Rađu, vjeruje da bi parirali ekipi NBA superstarova, za koju je Vlade Divac svojevremeno izjavio da je najjača ekipa koja se ikada pojavila u sportu.

Slavni trener je, u intervjuu za televiziju Grčke, pričao o svom životu i karijeri, a uz to je istakao da bi državni tim savladao ekipu najboljih američkih košarkaša, čak i bez hrvatskih i slovenačkih igrača, ali Jugoslavija tada nije nastupala zbog sankcija.

"Da nije bilo rata, vjerujem da bismo pobijedili "Drim tim". Dok su se drugi igrači fotografisali sa američkim, Džordanom i ostalima, mi smo radili za taj meč, jer vjerujem da bismo mogli da ih pobijedimo."

U tom timu ne bi bilo igrača poput Petrovića, Kukoča, Rađe, ali Ivković smatra da bi Divac, Paspalj, Đorđević i ostatak tima mogli da ispišu istoriju.

Ivković je potom pričao i o pokojnom Draženu Petroviću, ali nije izdvojio nijednog košarkaša kao omiljenog.

"On je bio veliki radnik. Ako trening počinje u 8, on je stizao već u pola 8, kako bi bio spreman da uči i radi. Ipak, ne mogu da izdvojim nijednog igrača, svi su mi bili kao djeca", istakao je Ivković.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније