Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ B92 ]

26. 10. 2016. 09:45 >> 09:45

POČELA NBA

Voriorsi na startu doživjeli debakl

Košarkaši Klivlenda počeli su odbranu NBA titule ubjedljivom pobjedom protiv Njujorka na svom parketu rezultatom 117:88, dok je Golden Stejt već na startu poražen kući ubjedljivo od San Antonija.

 

'Kralj' Klivlenda Lebron Džejms obilježio je start sezone i podizanje šampionske zastave pod svodove 'Kviken Loans' arene 43. tripl dablom u karijeri (19 poena, 14 asistencija i 11 skokova). Džejms je prethodno slavio u oba navrata sa Majamijem poslije osvojenih titula, pa je zadržao savršen učinak.

„Bilo je sjajno doživjeti ovaj trenutak. Bilo je teško koncentrisati se na utakmicu, ali smo uradili odličan posao, posebno u drugom poluvremenu. Bilo je mnogo emocija“, rekao je Lebron koji je uz Kajrija Irvinga i ostatak ekipe donio Klivlendu prošle sezone prvu titulu poslije 52 godine.

Njujork Niksi, koji su sa Rouzom i Noom napravili ambiciozan tim, držali su se do poluvremena kada je bilo 48:45, ali na startu treće dionice Klivlend ih je razbio.

Irving je bio sjajan sa 29 poena, četiri trojke i 12-22 iz igre, a Kevin Lav dodao je 23 poena i 12 skokova. Karmelo Entoni je na drugoj strani imao 19 poena i 5 skokova, Rouz je dodao 17 poena i 3 skoka, a Kristaps Porzingis 16 poena i 7 skokova.

Pobjedu kod kuće na startu sezone ostvario je i Portland koji je slavio protiv Jute sa 113:104. Meč je bio potpuno izjednačen do samog finiša, a fantastični Dejmijan Lilard je doneo trijumf Trejlblejzersima.

Završio je sa nestvarnih 39 poena (13-20), 9 skokova i šest asistencija, a odličnu podršku imao je u Si Džej Mekalumu koji je dodao 25 poena i 3 skoka. Juta, koja je igrala bez povrijeđenih Hejvorda i Fejvorsa, pokazala je da će i ove sezone biti dobar tim.

Veteran Džo Džonson ubacio je 29 poena, Gober je imao 12 poena i 14 skokova, a 26 poena dodao je Rodni Hud.

Ipak, derbi prve večeri odigran je u Orakl areni gdje je San Antonio Grega Popovića ozbiljno 'ošamario' Golden Stejt Voriorse. Tim Stiva Kera, koji je najavljen kao najveći favorit ove sezone nakon dolaska Kevina Duranta, nije imao šansu protiv Sparsa.

San Antonio je od starta preuzeo kontrolu nad utakmicom, ubacio je u sve četiri četvrtine 30 i više poena i potpuno je razbio Voriorse slavivši sa 129:100.

Sparsi su šutirali sjajnih 12-24 za tri poena, a predvodio ih je čovjek koji nije ubacio nijednu trojku. Kavaj Lenard završio je sa 35 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Sjajan je bio i Oldridž sa 26 poena i 14 skokova, a Džonaton Simons dodao je 20 poena i 4 skoka sa klupe, uz nekoliko spektakularnih poteza.

Kevin Durant imao je 27 poena, 10 skokova i 4 asistencije u poraženom timu. Stef Kari je uz 26 poena imao 4 asistencije i 3 skoka, a Drejmond Grin je dodao 18 poena, 12 skokova i 6 asistencija. Slabije je odigrao Klej Tompson sa 11 poena ( uz šut 5-13) i dvije asistencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније