Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

29. 10. 2016. 22:55   >>  23:49 10

VILIJAMS HEROJ

Budućnost slavila u dramatičnom finišu

Košarkaši Budućnosti savladali su Partizan u Beogradu nakon velike drame sa 64:61 (18:11, 12:26, 15:9, 19:15), u derbiju sedmog kola ABA lige.

Budućnost je zadržala savršen učinak i sada ima sedam pobjeda, dok je Partizan upisao prvi poraz. Jedina preostala neporažena ekipa je Crvena zvezda, koja u ponedjeljak igra protiv Mornara u Baru.

Najefikasniji u ekipi Budućnost bili su Amerikanci Markus Vilijams sa 13 i Šon Džejms sa 12 poena. Partizan su predvodili Novica Veličković sa 15 poena i Uroš Luković koji je postigao 12.

Junak pobjede bio je Vilijams, bivši košarkaš Crvene Zvezde, koji je u samom finišu meča dao trojku i dodatno bacanje za minimalno vođstvo, a onda u posljednjim sekundama postigao oba bacanja za trijumf Budućnosti.

Budućnost je mnogo bolje počela meč. "Plavi" su u odbrani potpuno zatvorili Vila Hečera i bolje se snašli u brzoj igri sa mnogo grešaka, tako da su poveli sa devet poena razlike, prvi put na 14:5. Najveći problem Partizana bio je loš šut – samo 29 odsto iz igre.

Budućnost je poslije prve dionice vodila 18:11, a u drugoj je stekla dvocifrenu prednost, najviše 14 razlike, 13:27 poslije trojke Suada Šehovića.

Partizan je tada zaigrao jaču odbranu i počeo da pogađa, a onda je predvođen Novicom Veličkovićem napravio seriju od 24:3 i na poluvrijeme otišao sa vođstvom 37:30.

Drugo poluvrijeme počelo je sa mnogo grešaka na obje strane, a u prvih osam minuta dionice domaći tim dao je šest poena, a gostujući sedam. Budućnost je ipak manje griješila i u 29. minutu izjednačila na 43:43. Partizan je u vrlo tvrdoj završnici uspio da izbori poen prednosti pred posljednju četvrtinu.

Situacija na terenu nije se promijenila ni na početku posljednje četvrtine, a prvi koš je dao Adin Vrabac poslije više od dva minuta igre. Budućnost je za to vrijeme promašivala i otvorene šuteve i slobodna bacanja, ali je uspjela da napravi seriju od 11:1 i povede 56:49 na početku 37. minuta.

"Crno-bijeli" su u tim trenucima pravili mnogo grešaka i promašivali mnogo šuteva, a to se prekinulo kada je Stefan Birčević dao dva penala, a Veličković dao koš i dodatno bacanje, a onda i Hečer dao koš za izjednačenje 56:56, dva i po minuta prije kraja.

Nikolić pogodio oba penala, a Robinson uzvratio trojkom, poslije čega je Veličković pogodio oba penala za vođstvo Partizana od 61:58. Drama se nastavila u sljedećem napadu, kada je Markus Vilijams pogodio trojku uz faul, a onda dao dodatno bacanje za vođstvo Budućnosti 62:61, 74 sekunde prije kraja.

Partizan se u sljedećem napadu spetljao, a onda odbranio napad Podgoričana, da bi propustio i sljedeći napad. Domaći košarkaši su faulirali Vilijamsa šest sekundi prije kraja, a on je pogodio oba bacanja. "Crno-bijeli" potom nijesu uspeli da iskoriste preostalo vrijeme i pogode šut za produžetak.

Cibona ubjedljiva protiv FMP-a

Košarkaši Cibone pobijedili su ranije večeras u Zagrebu ekipu FMP-a sa 87:68 (29:12, 25:16, 21:14, 12:26) u utakmici sedmog kola Jadranske lige.

Hrvatska ekipa poslije ovog meča ima skor od šest pobjeda i jednog poraza, dok je tim iz Srbije upisao peti poraz, četvrti u nizu.

Svi igrači Cibone su se upisali u strijelce, a najefikasniji su bili Ante Žižić sa 19 i Nik Slavica sa 15 poena. U redovima FMP-a najbolji je bio Dušan Kutlešić sa 17 poena.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније