Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Mina, RTCG ]

14. 11. 2016. 12:36 >> 13:51

ILIJAS ZUROS

Selektor Gruzije novi trener Budućnosti

Selektor Gruzije, grčki stručnjak Ilijas Zuros, novi je trener košarkaškog kluba Budućnost, saopštio je predsjednik tog kluba Dragan Bokan na konferenciji za novinare u Podgorici.

On će na klupi zamijeniti Vlada Šćepanovića koji je podnio ostavku poslije poraza od makedonske ekipe Karpoš Sokoli.

Predsjednik kluba Dragan Bokan rekao je da je u ovom trenutku sa Zurosom pregovara da bude trener do kraja sezone, sa mogućnošću produžetka ugovora.

"U ovom trenutku Budućnosti je trebao iskusniji trener da pokušamo da spasimo sezonu u Evrokupu i da nastavimo sa dobrim partijama u ABA ligi", rekao je Bokan.

On je kazao da ga je iznenadila ostavka Šćepanovića.

"Bio sa ubijeđen da smo njegovim dolaskom dugoročno obezbijedili trenera. Ne možda kao Dejana Radonjića, ali smo se nadali da će on narednih četiri, pet godina povesti Budućnost tamo gdje svi mi očekujemo - makar u finale ABA lige - ili da pokušamo da iznenadimo mnogo bolje i veće klubove, sa većim budžetima nego što je to Budućnosti", rekao je Bokan.

On se još jednom zahvalio Šćepanoviću na saradnji.

"Nijesmo imali suprotnih mišljenja od njegovog dolaska u klub, jedino što sam mu na par sastanaka sugerisao da se povede računa o mladim igračima i to je moja priča od samog starta, od kada vodim klub sa ovim upravnim odborom", kazao je Bokan.

Prema njegovim riječima, u nedjelju popodne održan je sastanak sa igračima i stručnim štabom.

"Otvorili smo sve moguće teme. Ponudili smo svim igračima, kome ne odgovara Budućnost, da mogu biti u roku od sat na izlaznim vratima, da će im klub izaći u susret. Niko nije htio da ode i to govori o kakvom je klubu riječ", rekao je Bokan.

Bokan je kazao da nijedan od prethodna četiri trenera Budućnosti, od uprave i njega lično nije imao pritisak, osim sugestija da je neophodno da se ra zvijaju mladi igrači.

Pedesetogodišnji grčki trener je u karijeri vodio reprezentacije Grčke i Gruzije, kao i klubove Olimpijakos, Peristeri, Aris, Paneliniosa, a bio je i na kormilu libanskog Sagesea, francuske Pari Levaloe, litvanskog Žalgirisa, te turskih Efes Pilsena i Tofaša.

Crnogorski navijači su mogli da ga vide u barskoj dvorani "Topolica" u posljednjem kolu kvalifikacija za Eurobasket, kada je njegov tim slavio i oteo "crvenima" prvo mjesto u grupi.

U predstojećem meču šestog kola Eurokupa protiv Mursije, Budućnost će sa klupe predvoditi Igor Đaletić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније