Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V.

23. 11. 2016. 21:33 >> 21:10

POŠTOVANJE ZA LEGENDU

Obama: Džordan je više od sportiste

Najboljem košarkašu svih vremena Majklu Džordanu sinoć je uručena nagrada "predsjednička medalja slobode", koja se dodjeljuje istaknutim ličnostima za njihov doprinos zajednici i čovječanstvu.

Legendi košarke nagradu je uručio odlazeći predsjednik Sjedinjenih država Barak Obama, koji je veliki navijač Čikago Bulsa.

Nagradu su sinoć dobili, između ostalih, i Karim Abdul Džabar, muzičar Brus Springstin, glumac Robert Redford.

Obama je biranim riječima predstavio Džordana.

"Kada je imao pet godina, Majkl Džordan je umalo odsjekao prst sjekirom. Ne znam da li ste znali to... Ne daj bože da se to dogodilo, niko ne bi kupovao patike sa njegovim logom. Niko ne bi vidio kako leti kroz vazduh, kako dobija Lejkerse, ili kako daje 63 poena Bostonu... Niko ne bi vidio kako uzdiže košarku i sport uopšte. Majkl Džordan je više od sportiste, više od najboljeg igrača dva najbolja tima svih vremena – drim tima 1992. i Čikaga 1996. godine. On je najveći svih vremena, on je njegovo veličanstvo Majkl Džordan", rekao je Obama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније