Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ kscg.me ]

23. 11. 2016. 23:21 >> 22:59
5

ODBRANA PRESUDILA

Milatović: Djevojke su napravile podvig

Duel protiv Italije je bio očekivano težak jer su djevojke bile pod imperativom pobjede, ali su sjajno odradile posao, naročito u odbrani i zasluženo došle do pobjede koja vodi na Eurobasket u Češkoj naredne godine, kazao je selektor Momir Milatović nakon trijumfa (66:57) u posljednjem kolu kvalifikacija. Milatović je kazao da su djevojke pokazale da su heroine, a da su mlađe igračice dale svoj doprinos i pokazale da crnogorska ženska košarka, ne treba da brine za budućnost.

"Očekivano težak meč i to se vidjelo već u prvoj četvrtini jer su igračice bile pod velikim pritiskom. Poslije loše februarske akcije kada smo bili u krizi, bili smo pod imperativom i nije bilo lako igrati protiv Italije u takvim okolnostima, kada je pobjeda jedini put do ostvarenja cilja. Na prvom tajm-autu rekao sam djevojkama da ne treba da osjećaju pritisak i da igramo dobru odbranu, što će sigurno donijeti rezultat na kraju. Bilo je važno da zadržimo visok ritam u odbrani, a napad je morao da proradi u nastavku. Zasluženo smo došli do pobjede i djevojke su napravile podvig jer su četvrti put na smotri najboljih u Evropi", kazao je Milatović.

Nakon završetka kvalifikacija, Milatović je istakao da još ne zna da li će predvoditi nacionalni tim na Eurobasketu u Češkoj, zbog klupskog angažmana koji ima u Kini.

"Za mene je ovo poseban rezultat jer sam dobio angažman u Kini i dobio sam dozvolu od kluba da vodim reprezentaciju u ovoj akciji, a u decembru ću razgovarati sa njima kako bi dogovorili moje učešće na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Moja želja je da vodim ovu reprezentaciju i u Češkoj naredne godine, ali i ako ne budem sa njima, jasno je da su već pokazale da su heroine i da mlađe igračice koje su dale svoj doprinos, pokazuju da ženska košarka ne treba da brine za budućnost. Teško je praviti ovakve rezultate u zemlji koja ima 40 registrovanih igračica, ali uspjeli smo i ovo je podvig", kazao je Milatović.

Jedna od mlađih igračica koje su dale izuzetan doprinos u velikoj pobjedi bila je Jelena Vučetić koja je meč završila sa devet poena, a sjajan posao odradila je i u odbrani.

"Velika je stvar što smo se četvrti put plasirale na Evropsko prvenstvo. Odigrale smo dobro u odbrani što je bio dogovor prije meča, a iz takve igre u odbrani, došle smo do dobrog izdanja u napadu. Čestitke timu i stručnom štabu, ovo je veliki uspjeh i presrećne smo zbog ostvarenog rezultata", kazala je Vučetić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније