Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ Pobjeda ]

25. 11. 2016. 09:50   >>  09:32 4

PRELOMIO

Rajs igra na Eurobasketu!

Tajris Rajs je izrazio jasnu želju da igra za Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u košarci naredne godine.

 

To je i saopštio selektoru naših košarkaša Bogdanu Tanjeviću.

„Crveni" mogu računati na jednog od najboljih šutera u Evropi, četvrtog strijelca Evrolige! Nastup superstara Barselone na Eurobasketu, krajem avgusta naredne godine, zavisiče isključivo od njegove sposobnosti da u punom trenažnom ritmu prođe pripreme.

Slavni plejmejker to nije mogao garantovati selektoru ovog ljeta i zbog toga nije bio na pripremama za kvalifikacije za EP od kraja jula, iako je bio na spisku Tanjevića.

Kako Arena saznaje iz izvora bliskih Barseloni, Rajs, Tanjević i asistent Radović razgovarali su u Beogradu. Selektor je bio prisutan na duelu Crvene zvezde i Barselone u Evroligi 26. oktobra. Tada je bek iz Virdžinije, koji od jula 2013. godine ima crnogorsko državljanstvo, saopštio Tanjeviću da želi da bude dio tima koji je odlično igrao u kvalifikacijama.

Prethodnih dana ohrabrio ga je i povoljan žrijeb koji je naša reprezentacija imala za grupnu fazu Eurobasketa.

Rajs je, od prelaska iz ruskog Himkija u Barselonu ovog ljeta dobio još važniju ofanzivnu ulogu. Trenutno, na osam odigranih mečeva u Evroligi, ima 15,8 poena u prosjeku, ali i 4,9 asistencija po meču.

U Barsinom dresu igra čak 33,3 minuta po utakmici Evrolige. Jasno je, povreda koljena koja je momka iz Ričmonda u Virdžiniji ljetos odvojila od dresa Crne Gore, sada je prošlost. Rajs je napravio pravu odluku da produži odmor i problem je u potpunosti zaliječen.

As koji je Makabiju donio titulu prvaka Evrope briljantnim partijama na fajnal-foru, sada želi da, u 30. godini, ostavi dubok trag i u konkurenciji nacionalnih timova. Sa njim u sastavu, Crna Gora biće rival od kojeg strahuju i najmoćnije selekcije Evrope.

Rajs je bio MVP Fajnal fora Evrolige 2014, kao i Eurokupa godine kasnije kada je to takmičenje osvojio s Himkijem.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније