Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ Beta ]

02. 12. 2016. 09:30 >> 09:08

NBA LIGA

Klipersi dobili šampione, Hjuston bolji od Ratnika

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili su danas u gostima šampiona NBA lige Klivlend sa 113:94 i tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza.

 

Klipersi su prije utakmice svojim rivalima poklonili komemorativne ručne satove zbog osvojene titule, a onda im naneli drugi vezani poraz. Tim iz Kalifornije predvodiio je Džej-Džej Redik sa 23 poena, dok je Blejk Grifin imao učinak od 13 poena i 11 asistencija. Kris Pol je završio utakmicu sa 16 poena i devet asistencija, a Deandre Džordan sa devet poena i 15 skokova.

Ovo je Klivlendu bio prvi put da je vezao dva poraza od kad je osvojio titulu, ali je Lebron Džejms rekao da tim nije zabrinut.

"Odigrali smo dve loše utakmice. Uvijek se nadate da porazi neće biti uzastopni, ali to se dešava. E sad, tri uzastopna poraza su nešto o čemu treba da se priča. Moramo da razmislimo šta se dešava. Nije ovo kao (američki) fudbal da morate da čekate cijelu nedjelju da se iskupite. Već sjutra ćemo izaći na teren i biće sve u redu", rekao je Džejms.

Najefikasniji u Klivlendu bio je Kajri Irving sa 28 poena, dok su Džejms i Kevin Lav postigli po 16 poena.

Šarlot je na svom terenu pobijedio Dalas sa 97:87 i tako ostvario treći trijumf u posljednje tri utakmice i zadržao prvo mjesto u jugoistočnoj diviziji. Ekipu je predvodio Kemba Voker sa 18 poena, dok je Majkl Kid-Gilkrist dodao 14.

Dalas je usporio tempo utakmice, ali Šarlotu to nije smetalo, pošto je vodio od početka do kraja meča.

"Teško je bilo igrati ovu utakmicu. Nije ovo bio uobičajeni tempo NBA utakmice, bio je sporiji. Stvarno su promijenili svoju odbranu i dobro su sproveli plan. Tempo NBA meča vam omogućava da uđete u ritam, ali oni nam danas nijesu dali da uđemo u ritam. Na kraju krajeva, ovo je dobra timska pobjeda", rekao je trener Hornetsa Stiv Kliford.

Maveriksima je ovo bio 10. poraz u posljednjih 11 utakmica. Najefikasniji u timu bili su Harison Barns sa 17 i Džastin Anderson sa 15 poena.

Milvoki je poslije trijumfa nad Klivlendom ostvario treću uzastopnu pobjedu, pošto je u gostima pobijedio Bruklin sa 111:93. Ekipu je predvodio grčki reprezentativac Janis Atentokunbo sa 23 poena, osam skokova i osam asistencija, dok je Džabari Parker postigao 22 poena.

Najefikasniji u Bruklinu bio je Bruk Lopez sa 15 poena, dok je Šon Kilpatrik dodao 14, a Bojan Bogdanović 13 poena.

Memfis je uspio da nadoknadi 14 poena zaostatka i pobjedi kod kuće Orlando sa 95:94. Ekipu je predvodio Mark Gasol sa 25 poena, medju kojima su i dva slobodna bacanja 12,2 sekunde prije kraja meča, kada je tim prvi put poveo poslije druge četvrtine.

Najefikasniji u Orlandu bio je Erik Furnije sa 28 poena, dok je naš Nikola Vučević ubacio 18 poena uz 11 skokova. Vučević ponovo nije bio u startnoj petorci, jer trener Fogel forsira Bizmaka Bijombo.

Majami je pobijedio u gostima Jutu sa 111:110, predvođen Zoranom Dragićem, koji je postigao 27 poena. Džejms Džonson postigao je 24 poena za Hit, a Vejn Elington je dodao 17. Ekipa sa Floride ove sezone igra dobro u gostima, pošto je ovako ostvarila peti trijumf na sedam gostovanja. Džez je ovim porazom prekinuo seriju od četiri uzastopne pobede. Najefikasniji u timu bio je Gordon Hejvord sa 32 poena.

Hjuston je poslije dva produžetka pobijedio u gostima Golden Stejt sa 132:127, predvođen Džejmsom Hardenom, koji je ostvario "tripl dabl" učinak sa 29 poena, 15 skokova i 13 asistencija. Rajan Anderson takođe je postigao 29 poena, dok je Erik Gordon dodao 23.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Kevin Durant sa 39 poena i 13 skokova, dok je Stefen Kari postigao 28 poena. Ovo je Voriorsima bio tek drugi poraz u sezoni, kojim je prekinuta serija od 12 uzastopnih pobjeda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније