Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: B.V. [ Beta ]

05. 12. 2016. 09:50 >> 10:13

NBA LIGA

Vestbruk kao Džordan, peti tripl-dabl u nizu!

Plejmejker Oklahome, Rasel Vestbruk postao je prvi igrač poslije Majkla Džordana koji je uspio da napravi pet tripl-dablova u nizu.

 

Lider Oklahome je ubacio 28 poena, imao 17 skokova i 12 asistencija u pobjedi Tandera nad Pelikansima.

Džordan je napravio dva više, ukupno sedam u nizu 1989.

U svih pet pomenutih utakmica, Vestbrukova Oklahoma se radovala, ustvari ovaj tim je dobio 26 od posljednjih 28 mečeva u kojima je njihov plej imao ovakav učinak.

Vestbruk ove sezone u prosjeku ima tripl-dabl učinak, 31 poen, 10.8 skokova i 11.3 asistencija. Nakon rekorda rekao je da voli da pobjeđuje i da je to najvažnije.

Kod Pelikansa, po običaju odličan je bio Entoni Dejvis 37 poena, 15 skokova, ali Nju Orleans je ponovo u krizi, vodili su na poluvremenu, ali nijesu izdržali.

Orlando je pobijedio Detroit u gostima uz odličnu igru Serža Ibake koji je ubacio 21 poen uz sedam skokova i četiri blockade. Naš Nikola Vučević je postigao 16 poena, uz osam skokova za Medžik. Za Pistonse je prvi meč odigrao Redži Džekson, propustio je prvih dvadesetak mečeva sezone zbog povrede koljena, a jutros je ubacio 18 poena.

Klipersi su ponovo izgubili od Indijane, ovog puta na svom terenu. Oporavljeni Pol Džordž je ubacio 16 poena, imao sedam skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte, na drugoj strani Grifin odličan sa 24 poena i 16 skokova. Ali, gosti su se vratili sa -15 i dobili meč poslije očajnog početka. Klipersi su napravili 20 grešaka, najviše u sezoni.

Njujork je na svom parketu pobijedio Sakramento za osmu pobjedu u 11 utakmice. Odličan je bio Porzingis sa 15 poena i 14 skokova, dok su Rouz i Entoni ubacili po 20 poena. Kod Sakramenta, najbolji je bio Kazins sa 36 poena Kazinsa, ali uz šut ispod 30 procenata.

LA Klipers - Indijana 102:111

Njujork - Sakramento 106:98

Oklahoma - Nju Orleans 101:92

Detroit-Orlando 92:98

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније