Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: S.V. [ Beta ]

15. 12. 2016. 21:04   >>  20:40

NASLIJEDIO ĐILASA

Danilović novi predsjednik KS Srbije

Proslavljeni reprezentativac i trofejni predsjednik Partizana, Predrag Danilović izabran je danas za novog predsjednika Košarkaškog saveza Srbije.

Danilović je bio jedini kandidat na izbornoj skupštini. Novi predsjednik imenovao je za potpredsjednike Bojana Raduna i Dušana Projovića, a potpredsjedničke funkcije su zadržali Ana Joković i Igor Rakočević.

Danilović je na tom mjestu zamijenio Dragana Đilasa, koji je krajem oktobra podnio ostavku nakon šest godina na toj funkciji, i koja je danas zvanično usvojena.

Počasni predsjednik KSS Borislav Stanković uručio je Đilasu zlatnu značku u znak zahvalnosti za do sada učinjeno.

"Veoma sam počastvovan. Mislim da je ovo veliko priznanje za cijelu moju karijeru, kao sportiste i dijelom kao funkcionera. Nijesam spremao govore, mislim da je ovako mnogo iskrenije i bliže. Đilas je moj dugogodišnji porodični prijatelj. Veoma sam ponosan na tu činjenicu i na sve što je uradio u savezu i ako moj tim uspije da uradi makar jedan dio onoga što su on i njegov tim uradili, biću ponosan", rekao je Danilović poslije izbora.

On je kazao da će se truditi da radi što bolje i da zadrži dobre stvari u savezu.

"Sigurno je da neće biti lako i siguran sam da ćemo učiniti sve da dođemo do rezultata. Košarka je po rezultatima prvi sport u Srbiji. Za sve realne savjete i kritike, moja vrata i vrata mojih saradnika biće uvijek otvorena. Volio bih da te kritike i savjeti budu prenesni licem u lice. KSS je uvijek bio sloga i jedinstvo i nadam se da će tako biti ubuduće. Trebaće mi sva vaša pomoć, svih delegata. Sve vaše ideje će naći na razumijevanje", rekao je Danilović.

"Nije mi svejedno, vjerujte. Mislio sam da mnogo toga znam, ali izgleda da moram još mnogo toga da učim", dodao je on kroz osmijeh.

Danilović je kao igrač osvojio ukupno četiri zlatne medalje sa evropskih prvenstava i jednu bronzanu, a osvojio je i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama.

Kao predsjednik Partizana osvojio je 13 nacionalnih titula, šest kupova i šest titula u Jadranskoj ligi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније