Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 01. 2017. 10:13 >> 09:49

DABL-DABL VUČEVIĆA

Dominacija Vestbruka, tuča u Bostonu

Uzbudljvo je bilo u na parketima NBA lige u noći između srijede i četvrtka. Šampion Klivlend je upisao drugi uzastopni poraz, prekinuta je serija Hjustona od devet vezanih pobjeda, Rasel Vestbruk je ostvario je 18. tripl-dabl u sezoni, ukupno 55, u pobjedi Oklahome, a žestoko je bilo u Bostonu gdje je došlo do gužve nakon meča. Nikola Vučević je u porzu Orlanda od Klipersa odigrao solidnu partiju i ostvario novi dabl-dabl učinak.

Košarkaši Minesote pobijedili su na svom terenu Hjuston sa 119:105. Vulvsima je ovo bila druga uzastopna pobjeda poslije četiri vezana poraza, a ovim trijumfom su prekinuli seriju od devet pobjeda Hjustona.

Ekipu su do trijumfa predvodili Endru Vigins sa 28 poena, Karl-Entoni Tauns sa 23 poena i 18 skokova, kao i Šabaz Muhamed sa 20 poena. Plejmejker Minesote Riki Rubio izjednačio je lični rekord karijere sa 17 asistencija, a uz to je imao i 10 poena.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica doprinio je trijumfu sa osam poena i sedam skokova.

Najefikasniji u Hjustonu bio je Džejms Harden sa 33 poena i 12 skokova. Uprkos porazu, Roketsi su zadržali drugi najbolji učinak u ligi, pošto imaju 31 pobjedu i 10 poraza.

Šampion Klivlend pretrpio je i drugi uzastopni poraz pošto je danas izgubio u Portlandu 102:86. Blejzerse su do trijumfa predvodili Si-Džej Mekolum sa 27 poena, i Andre Krab sa 24 poena. Dejmijen Lilard dodao je 14, a Moris Harkls 13 poena za Portland, koji sada ima dvije pobjede više od Sakramenta na osmom mjestu Zapada, posljednjem koje vodi u plej-of.

"Velika trojka" Klivlenda nije imala svoje najbolje veče. Lebron Džejms završio je utakmicu sa 20 poena i 11 skokova, Kevin Lav sa 17 poena i osam skokova, a Kajri Irving sa 11 poena i tri skoka.

Uprkos porazu, Kavalirsi su zadržali prvo mjesto Istoka, ali sada imaju samo tri pobjede više od Toronta.

Uzbudljivo je bilo u Bostonu, u kome su domaći Seltiksi pobijedili Vašington 117:108, ali je poslije meča bilo najžešće. Domaći tim je ostvario petu pobjedu u šest utakmica i prekinuo seriju gostiju od tri uzastopne pobjede u meču koji je bio vrlo fizički snažan.

Poslije utakmice domaći igrač Džej Krauder uperio je prst u lice Džona Vola iz Vašingtona, zbog čega su se oni pokoškali. Vol je probao da ga udari, ali je djelovalo da je promašio, nakon čega su igrači usmjereni ka svlačionicama. Moris Smart iz Bostona je tokom cijele utakmice provocirao goste, a isto je činio i poslije meča. Stvari su se toliko zaoštrile da je policija morala da stoji između dvije svlačionice i tako spriječi eventualni nastavak okršaja.

Što se tiče terena, Ajzea Tomas je predvodio Boston sa 38 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je najefikasniji u Vašingtonu bio Bredli Bil sa 35 poena.

Rasel Vestbruk je zabilježio svoj 18. "tripl-dabl" učinak u sezoni u pobjedi svoje Oklahome kod kuće nad Memfisom od 103:95. Plejmejker Tandera je loše šutirao iz igre, pogodio je samo šest od 19 šuteva za dva, kao i svih svojih sedam šuteva za tri poena, ali je utakmicu završio sa 24 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Ovo mu je bio 55. "tripl-dabl" u karijeri.

On je ovako već izjednačio svoj ukupni učinak iz prošle sezone, iako ova nije došla ni do polovine. Vestbrukov učinak iz prošle sezone bio je najbolji u NBA još od kada je Medžik Džonson u 1981/82. 18 puta zabilježio "tripl-dabl".

Oklahoma ove sezone ima učinak od 15 pobjeda i tri poraza kada Vestbruk zabeleži "tripl-dabl", odnosno ima skor od 33:3 u protekle dvije sezone.

"Ljudi se često opterećuju brojevima i o tome pričaju, ali brojevi ne prikazuju pobjede. Kada Rasel bilježi svoje ‘trip-dablove’, mi pobjeđujemo. To je ono na šta treba da se fokusiramo, prema mom mišljenju", rekao je trener Oklahome Bili Donovan.

Enes Kanter doprinio je pobjedi sa 19 poena i 13 skokova. Najefikasniji u Memfisu bio je Majk Konli sa 22 poena.

Najuzbudljiviji meč večeri odigran je u Filadelfiji, gdje je domaći tim gubio 10 poena razlike dva i po minuta pre kraja utakmice, ali je na kraju slavio 98:97 pogotkom Ti-Džej Mekonela uz zvuk sirene.

Kasnu seriju Siksersa pokrenuo je Džoel Embid, koji je utakmicu završio sa 21 poenom i 14 skokova. Filadelfija je u ovoj utakmici gubila i 17 poena u posljednjoj četvrtini, a ovo joj je bila četvrta pobjeda u posljednjih pet utakmica.

"Vrijeme je za plej-of, bejbi", rekao je Embid poslije utakmice.

Njujorku nijesu pomogli ni 28 poena Karmela Entonija ni 25 poena Derika Rouza, pošto mu je ovo bio deveti poraz u posljednjih 10 utakmica.

Los Anđeles Klipersi pobijedili su kod kuće Orlando sa 105:96 i tako zabilježili svih pet pobjeda u novoj godini. Ekipu je do trijumfa predvodio Džej-Džej Redik sa 22 poena.

Najefikasniji u ekipi orlanda bio je Aron Gordon sa 28 poena, dok je Nikola Vučević ostvario dabl-dabl sa 16 uz 12 skokova, a imao je i četiri asistencije.

Rezultati utakmica igranih u noći između srijede i četvrtka:

Filadelfija – Njujork 98:97

Boston – Vašington 117:108

Minesota – Hjuston 119:105

Oklahoma – Memfis 103:95

LA Klipers – Orlando 105:96

Portland – Klivlend 102:86

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније