Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2017. 10:29 >> 10:11

NBA

Ubjedljivi trijumfi Sparsa i Voriorsa

Košarkaši San Antonija pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 134:94 i ostvarili najubjedljiviji trijumf u međusobnim duelima u NBA ligi. Protekle noći ubjedljivu pobjedu upisao je vicešampion Golden Stejt.

San Antonio je odgovorio na poraz kod kuće u prošloj utakmici onako kako uvjek radi – tako što je ubjedljivo pobijedio narednog protivnika. Cijenu su sada platili Lejkersi, nanijevši timu iz Los Anđelesa najveći poraz u međusobnim duelima ovih timova.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kavaj Lenard sa 31 poenom, iako nije igrao u posljednjoj četvrtini.

"Niko neće da izgubi dvije utakmice kod kuće uzastopno. Uvjek treba da se izađ i da se pokaže više napora i bolji pristup nego u prošloj utakmici", rekao je Lenard poslije meča.

Pau Gasol doprinio je pobjedi sa 22 poena, devet skokova i šest asistencija. Najefikasniji u Lejkersima bio je Džulijus Rendl sa 22 poena.

Najuspješniji tim šampionata, Golden Stejt lako je slavio u meču sa Detroitom 127:107. Detroit je pretrpio drugi uzastopni poraz, dok je prošlosezonski finalista plej-ofa ostvario treći vezani trijumf.

Detroit je na poluvremenu gubio samo dva poena, ali je u nastavku platio nedostatak šuta za tri, dok je protivnik "zatrpao" njihov koš. Kevin Durant završio je meč sa 25 poena, šest skokova i devet asistencija za Voriorse, Stefen Kari sa 24 poena, šest asistencija i pet ukradenih lopti, a Klej Tompson sa 23 poena.

Najefikasniji u Detroitu bio je markus Moris sa 21 poenom, dok je Tobajas Heris postigao 18. Andre Dramond imao je 12 poena i 10 skokova.

Srpski košarkaš Boban Marjanović je imao najbolji "skakački" učinak kod Pistonsa a ujedno je zabilježio "dabl-dabl" učinak, pošto je imao 13 poena i 11 skokova.

Dalas je u Meksiko sitiju pobijedio Feniks sa 113:108 u derbiju začelja Zapadne konferencije. Oba tima sada imaju učinak od 12 pobjeda i 27 poraza.

Feniks će igrati još jednu utakmicu u Meksiku i to će biti prvi put da taj grad organizuje dvije uzastopne NBA utakmice.

NBA kolo u noći između četvrtka i petka počelo je utakmicom u Londonu, u kome je Denver pobijedio Indijanu 140:112.

Tim je do pobjede predvodio srpski reprezentativac Nikola Jokić, koji je za 30 minuta u igri imao učinak od 22 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Vilson Čendler dodao je 21 poen za Nagetse.

Najefikasniji u poraženom timu bi oje Si-Džej Majls sa 20 poena.

Svi rezultati:

Denver – Indijana 140:112
Bruklin – Nju Orleans 95:104
Njujork – Čikago 104:89
San Antonio – LA Lejkers 134:94
Feniks – Dalas 108:113
Golden Stejt – Detroit 127:107

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније