Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 01. 2017. 09:40 >> 09:17

NBA

Denver peti put uzaspotno porazio Lejkerse

Košarkaši Denvera pobijedili su noćas na gostujućem terenu u NBA ligi Los Anđeles Lejkerse sa 127:121. Trijumfe su zabilježili i košarkaši San Antonija, Majamija, Toronta i Dalasa.

                       

Denver je do pobjede odveo srpski reprezentativac Nikola Jokić, koji je postigao 29 poena. Vil Barton doprinio je trećoj uzastopnoj pobjedi Nagetsa sa 26 poena i osam asistencija, a Kenet Farid 20 poena i sedam skokova. Po 14 poena dodali su Danilo Galinari, Emanuel Madiej i Vilson Čendler.

Denver je vodio sa 19 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali su se Lejkersi na manje od dva minuta prije kraja primakli na 119:120. Čendler je poslije toga "zakucao" i postigao pet poena u posljednjih minut i 40 sekundi, pa je Denver nanio Lejkersima peti uzastopni poraz.

U ekipi Lejkersa, koji su pobijedili samo pet puta u posljednje 26 utakmice, najefikasniji je bio Lu Vilijams sa 24 poena, a Nik Jang postigao je 22.

Košarkaši San Antonija pobijedili su Minesotu sa 122:114. Spurse je do pobjede predvodio Kavaj Leonard sa 34 poena, sedam skokova i pet asistencija. To je bila njegova četvrta uzastopna utakmica u kojoj je postigao najmanje 30 poena. On je tako postao prvi igrač San Antonija koji je u prvom dijelu sezone postigao 950 poena, još od 2003. i Tima Dankana.

Lamarkus Oldridž dodao je 29 poena, Toni Parker 14, a Peti Mils 11 za San Antonio, koji je ostvario 32. pobjedu u ligi.

Najefikasniji u Minesoti bio je Karl Entoni Tauns sa 27 poena i 16 skokova, dok je Riki Rubio postigao 21 poen uz 14 asistencija. 

                       

Majami je pobijedio Hjuston sa 109:103 i ostvario 12. pobedu u ligi. Domaći tim do pobjede su predvodili Goran Dragić sa 21 poenom i osam asistencija i Vejn Elington sa 18 poena. Dion Vejters dodao je 17, Tajler Džonson 16, a Džejms Džonson 15 poena, dok je Hasan Vajtsajd postigao 14 poena uz 15 skokova.

U ekipi Hjustona najbolji je bio Džejms Harden sa 40 poena, 12 skokova i 10 asistencija, što je bio njegov 13. "tripl" dabl" u sezoni.

Toronto je pobijedio Bruklin sa 119:109 i nanio mu 11.uzastopni poraz. Reptorse su do četvrte uzastopne pobjede predvodili Demar Derozan sa 36 poena i 11 skokova i Kori Džozef sa 33 poena. U ekipi Bruklina, koja je posljenji put pobijedila od 26. decembra, najefikasniji je bio Bruk Lopez sa 28 poena.

                     

Dalas je pobijedio Čikago sa 99:98 "trojkom" Veslija Metjuza 12 sekundi prije kraja utakmice. To je bila treća uzastopna pobjeda Dalasa, koji je u sastavu imao šestoricu igrača sa dvocifrenim brojem poena. Najefikasniji su bili Harison Barns sa 20 poena i Set Kari sa 18, dok je Dirk Novicki postigao 10 poena uz 10 skokova.

Džimi Batler bio je najefikasniji u ekipi iz Čikaga sa 24 poena, 12 asistencija i devet skokova, Ron Lopes postigao je 21, a Dvejn Vejd, koji je promašio šut za pobjedu, utakmicu je završio sa 17 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније