Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R.

19. 01. 2017. 13:07 >> 14:28
1

TANJEVIĆ PORUČIO

"San o medalji lako može postati java"

Naš najjači adut na šampionatu Evrope koji slijedi je kohezija, prava porodična atmosfera koja vlada u timu, rekao je selektor seniorske reprezentacije Crne Gore, Bogdan Tanjević.

Crna Gora je u konkurenciji sa Gruzijom, Slovačkom, Albanijom, ovjerila vizu za smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. U međuvremenu, obavljen je i žrijeb, a u prvoj fazi takmičenja Crna Gora će igrati protiv Španije, Mađarske, Hrvatske, Češke i Rumunije.

"Ko ne sanja o tome da možemo da stignemo do medalje ne mora ni da dolazi na pripreme", rekao je nedavno Tanjević na pitanje kakve su ambicije Crne Gore.

Iskusni stručnjak na pitanje da li i dalje vjeruje da Crna Gora može do medalje na Evropskom prvenstvu kazao je da san o medalji lako može postati java.

"Ja sam čovjek koji ne mijenja mišljenje tako lako. Imamo veoma dobru ekipu. Uoči praznika, koji su ostali iza nas, poželio sam prije svega zdravlje mojoj porodici, prijateljima, sebi i selekciji koju vodim. Nadam se da će svi igrači na koje računam zdravi doći na pripreme. Poslije toga je sve moguće, a san o medalji lako može postati java. Naš najjači adut na šampionatu koje slijedi je kohezija, prava porodična atmosfera koja vlada u timu", naglasio je Tanjević, prenosi Sport klub.

Igrom slučaja ili voljom sudbine, 1979. kada je Bosna pod komandom Bogdana Tanjevića stigla do titule klupskog prvaka Evrope. Tada je u timu bio Bora Vučević, inače otac Nikole Vučevića, koji pruža sjajne partije u dresu Orlanda i koji je mnogo puta naglasio da nije imao dilemu da li će igrati za državni tim kada je čuo da je na mjesto selektora postavljen legendarni Boša.

"Nikola je sjajan momak. Ponaša se normalno. Nije dozvolio da ga poremete slava i NBA liga. Kada smo razgovarali, rekao sam mu da će pogriješiti ako ne dođe, jer će uživati u sjajnom okruženju, da će imati priliku da se dobro zabavi radeći posao koji voli", rekao je Tanjević i nastavio:

"Nikola je vaspitan dečko. Sa sobom nosi ogromnu dozu pozitvne energije koju prenosi na ostale članove tima. Srce mi je bilo puno kada sam gledao momke kako se pozdravljaju poslije kvalifikacija. Svima sam u očima vidio da jedva čekaju novo okupljanje i Evropsko prvenstvo. Eto, zar to nije dovoljno za optimizam."

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније