Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

20. 01. 2017. 09:09   >>  09:13

NBA

Dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je dabl-dabl u porazu Denvera od San Antonija 118:104, u jutroos odigranom meču NBA lige.

 

Jokić je meč završio sa 35 poena i 12 skokova, što je njegov rekord karijere.

To, međutim, nije pomoglo Denveru da pobijedi oslabljeni San Antonio, koji je neočekivano ostao bez Tonija Parkera, Paua Gasola, a onda i trenera Grega Popovića. Igrači su otpali neposredno pred početak utakmice zbog povreda, dok je trener isključen, prvi put ove sezone.

Gasol je slomio prst lijeve ruke (kojom ne šutira), pošto je na zagrijevanju zabio šaku u rame Kajla Andersona. On se odmah uhvatio za šaku i otišao je na preglede, koji su utvrdili prelom. Za sada se ne zna koliko će odsustvovati.

Popović je isključen zbog dvije tehničke greške, koje je dobio zbog protesta, oba vezana za bivšeg igrača Partizana Davisa Bertansa. Trener Spursa je prvo protestovao zato što nije dosudjen faul na Letoncu, a onda je minut i po prije kraja prve četvrtine žestoko protestovao što je dosudjen faul njegovom igraču na Jokiću.

To nije spriječilo Spurse da pobijede, a do trijumfa ih je predvodio Kavaj Lenard sa 34 poena. To mu je bio peti uzastopni meč u kome je postigao bar 30 poena. San Antonio je ovako popravio učinak kod kuće na 15:2 i tako je zadržao drugo mesto na Zapadu.

Minesota je u gostima pobijedila Los Andjeles Kliperse 104:101, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije imao zapažen učinak.

Vulfsi su iskoristili probleme sa povredama Klipersa i tako im prekinuli seriju od sedam uzastopnih pobjeda. Tim iz Los Anđelesa igrao je bez dvojice prvotimaca. Kris Pol je povrijedio šaku u ponedjeljak, koju je operisao u srijedu i očekuje se da će pauzirati do dva mjeseca. Blejk Grifin je takođe propustio meč zbog povrede, a on će odsustvovati do dvije sedmice.

Najefikasniji u Minesoti bio je Karl-Entoni Tauns sa 37 poena, uključujući i koš kojim je njegov tim poveo u finišu meča. Bjelica je igrao 19 minuta, i za to vrijeme imao je učinak od dva poena i jednog skoka, uz šut iz igre 1/3.

Branilac trofeja, Klivlend pobijedio je Finiks 118:103.

Na ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati:

Majami - Dalas 99:95

Njujork - Vašington 110:103

Los Anđeles Klipers - Minesota 101:104

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније