Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Objavio: P.R. [ Beta ]

20. 01. 2017. 09:31   >>  09:13

"KRALJ" OCIJENIO

"Pop je najbolji trener u istoriji NBA"

Košarkaš Klivlenda, Lebron Džejms ocijenio je da je Greg Popović iz San Antonija najbolji trener NBA lige svih vremena.

Oni su igrali jedan protiv drugoga u tri NBA finala i 23 puta u regularnom dijelu sezone, a u subotu će ponovo biti jedan protiv drugoga.

"Mislim da je on najbolji trener svih vremena. Morate da budete britki, mentalno i fizički, kada igrate protiv njega. Da ste igrač u NFL, to bi bilo kao da igrate protiv tima Bila Beličika. Oni će uraditi ono što žele da urade, a na vama je da probate da shvatite šta je to", rekao je Džejms poslije pobjede nad Feniksom u petak ujutru, a prenio je ESPN.

Popović je često hvalio Džejmsa tokom godina, a često je i razvijao načine kako da ga zaustavi. Odbrana koju je u finalu 2007. smislio za njega, natjerala je "kralja" da promijeni način treninga i postane bolji šuter.

Džejms je 2013. odigrao jednu od najboljih plej-of serija u svojoj karijeri i njegov tadašnji klub Majami je bio bolji od San Antonija, što je bio jedini poraz Popovića u velikim finalima NBA, kojih je igrao šest. Spursi su naredne godine bio bolji od Hita.

Njih dvojica su se lično upoznali 2004. godine, poslije prve sezone Džejmsa u NBA, kada je Popović bio asistent u reprezentaciji SAD. Igrač je od tada proučavao metode popularnog Popa.

"Impresivno je to što je on uradio. Kada se košarka mijenjala toliko, on je uspio da proširi um i pristup i mijenja se zajedno uz ovaj sport. U ligi smo prešli put koji je skroz drugačiji. Prije je bilo da se baca lopta visokom igraču poslije svakog prodora, pa se onda sve svodilo na 'pik-en-rol', a sada se sve svelo na šut za tri. Pop je svaki pojedinačni put uspijevao da se prilagodi, a pritom su ti momci, iz nekog čudnog razloga, ispod radara. Ne razumijem to", rekao je Džejms.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније